Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Zabezpieczenie Car Audio

Bongo - 3 Sie 2005, 21:58
Temat postu: Zabezpieczenie Car Audio
Witam.Mam pytanie jak ma cie zabezpieczony swoj sprzet ?? chodzi o radio wzmacniacz tube...macie alarmy czy wszystko przykrecone do kasty?? jakie macie pomysly na to ??
2smart - 3 Sie 2005, 22:03

Jedyny znany mi sposób to kamuflaż ..

na radyjko froncik np. z safari

Pzdr 2smart

Bongo - 3 Sie 2005, 22:13

hm taki front by sie znalazl ale jak to mocowac...??
Kurtus - 3 Sie 2005, 22:38

beda chcieli to i tak ukradna,kolega zobaczy ze masz radyjko,powie innemy kumplowi wiesc sie rozniesie i nie masz radyjka :) .Wjezdzajac na osiedle sciszaj muzyke,nie dawaj im poznac ze masz skrzynie/tube bo na 90% do tego masz podlonczony wzmacniacz,i zmniejszasz szanse sprzetu na przetrwanie
rip18 - 3 Sie 2005, 23:20

kumpel mi mowil ze jego znajomemu wybili mu szybe aby zabrac radio wlasnie safari ja nie wiem ale to juz przegiecie bylo
Bongo - 3 Sie 2005, 23:33

to ze sciszaniem to wiem :) jednak mysle wszystko poprzykrecac do kasty i ponawierac lebki od srubek zeby byl problem z odkreceniem...:D
iang - 4 Sie 2005, 09:19

Ja na radyjko mam zaślępkę czarną zasłaniająca cały obszar pod regulacją nawiewu, do tego głośniki z tyłu w miejsca fabryczne, (półki i tak nie mam ;) swoja drogą jakby kto miał to kupię), do tego w/w brak szpanu tzn radyjko nie tak aby wszyscy słyszeli, no i na razie odpukać brak przygód.
MATEUSZ - 4 Sie 2005, 09:39

kuzym miał zabezbieczone radyjko w fiacie 126p bardzo dobrze i jak nie dali go rady wyjąć to połamali całą konsole i poszli do domu z wszystkim
coccolino - 4 Sie 2005, 10:31

Chyba nie ma na to sposobu. Nawet nawiercanie łebków na niewiele się zda - jak nie będą mogli sprzętu wymontować to w 95 % przypadków sprzęt zostanie zmasakrowany i jego okolice też (taka wiejska vendetta). Najlepiej dobrze zamaskować sprzęt. W miejscach gdzie nikt nie zna Twojego samochodu - pomoże, na parkingu pod blokiem już nie, bo i tak wszyscy wiedzą co tam masz (a złodzieje napewno).
Chyba najlepszym rozwiązaniem jest głośny autoalarm, bo nie wyobrażam sobie jak można wykręcać głośniki w samochodzie pod blokiem, czy supermaketem przy wyjącej syrenie. Przynajmniej niektórych wystraszy.

Piotere - 4 Sie 2005, 14:22

Ja miałem trzy przygody. Jedna to było zwykłe radyjko na kasetke za 60zl (przykręcone tzw. wieszakiem do karoserii) z czasem zrobiłem sobie wzmacniacz i subwoofer (brałem go tylko gdy miałem zamiar słuchać muzyki) i tak wziołem go ze 3 razy, jak byłem tak 200-300 od bloku w którym mieszkam to ściszałem. Pewnego dnia ide rano z psem patrze, a tu cały samochodzik ładnie pootwierany drzwi kierowcy praktycznie całe otwarte na maksa :) no i efekt taki, ze zgineła gałka od podgłaszania i delikatnie zniszczony był panel, ale bez problemu poskładałem go w całość. No i dwa razy ukradli mi radyjko, za jedno dałem 15zł, a za drugie 20zł na szrocie. Jedno nawet kasety nie miało. :lol:

Moje zdanie jest takie: jeśli już coś ich skusi do włamania to z pustymi rękami nie wyjdą.

Teraz mam zamiar zrobić sobie jakiś bardzo przyzwoity alarm, najlepiej z lokalizacją położenia samochodu

Laskosz - 4 Sie 2005, 14:28

Ja specjalnie przyciemniłem szybki aby nie było widać co jest w środku.
Mam też autoalarm i centralny (zaspawałem zamki)

Intruder - 4 Sie 2005, 16:01

ja mam bardziej niekonwencjonalny pomysl...

zalozyc na radiu maskownice z aluminiowej siatki i podlaczyc ja pod schowany paralizator :V: i nich gosciu fruwa :2xf: jak mu sie krasc zachcialo :-D

coccolino - 4 Sie 2005, 19:05

No można kupić sprzęt "na szufladę" i nosić go ze sobą do domu. Głośniki dobrze zamaskować
i powinno być nieźle.
Swoją drogą to smutne, że w naszym kraju trzeba się ukrywać z dobrym sprzętem. Nasi zachodni sąsiedzi mają wyj....ane w kosmos caraudio, że aż oczy bolą i śpią spokojnie.

Laskosz - 4 Sie 2005, 22:05

Można też ubezpieczyć sprzęt
Bodo - 5 Sie 2005, 17:20

Ja za całe 50zl przerobiłem sobie na kieszeń.
Mam wzmaka i skrzynie w bagażniku, ale z zewnątrz tego nie widać.
Jak gdzieś podjeżdżam to już wcześniej wyciągam radio (szczególnie supermarkety).
Zawsze jak wsiadam i odpalam radio to jest taka fajna chwilka niepewności. Zagra czy nie ?!
Bodo

Bongo - 5 Sie 2005, 18:24

Ubezpieczyc...fajnie bylem w PZU to powiedzieli mi ze trza sobie kupic autocasco a to troche nie oplacalne...a na stronie www.pzu.pl pisze ze jest takie ubezpieczenie majatkowe wiec jak to w koncu jest ?? moze ma ktos znajomego ubezpieczyciela zeby sie spytac ??
Ketchup87 - 10 Sie 2005, 17:27

Propos kradzieży.. Mój ojciec miał w Asconie kaseciaka JVC i głośniki z telewizora na tylnej półce zakryte 30cm maskownicą... To ich musiało skusić. Radio było w nieoryginalnym miejscu i tym sposobem pozbyliśmy się części konsoli pomiędzy lewarkiem a deską... W sumie to nieźle się ubawiłem jak sobie pomyślałem ile trudu ich kosztowało wyjęcie starych głośników z drewnianej półki i radia za 20 złotych z konsoli... a głośników od BMW 7 w drzwiach nie zauważyli :hahaha:
Kacper - 18 Sie 2005, 00:35

Bodo napisał/a:
Ja za całe 50zl przerobiłem sobie na kieszeń.
Mam wzmaka i skrzynie w bagażniku, ale z zewnątrz tego nie widać.
Jak gdzieś podjeżdżam to już wcześniej wyciągam radio (szczególnie supermarkety).
Zawsze jak wsiadam i odpalam radio to jest taka fajna chwilka niepewności. Zagra czy nie ?!
Bodo

Popieram
Za 70zł przerobiłem swojego Blaupunkta na kieszeń, kieszen posiada wyjscia na wzmak (4 chinche) i luzik.
Jak ide do domu to specjalnie radiem czukiereczekzeby było widac ze w aucie nie zostaje hehe.
Teraz sie troche martwie, bo po sciemnieniu szybek nie widac czy radio jest czy nie... i chyba sobie diode zamontuje tam, zeby po wyjęciu radia było widac całą luke po radiu... podepne sie od diode od alarmu i tak sobie migać beda heh
Ps. Jezeli zamierzacie przerabiac na kieszeń to polecam kupno Blaupunkta... odpada wtedy dorobienie pamięci do utrwalenia stacji radiowych - a to juz większa sumka....no i strata gwarancji fabrycznej

MARIUSZ.B - 2 Wrz 2005, 16:13

Wydaje mi się że jak kradną radio to świecą latarką do środka na ślepo raczej nie wchodzą.
luby- - 5 Wrz 2005, 13:54

Cytat:
ja mam bardziej niekonwencjonalny pomysl...

zalozyc na radiu maskownice z aluminiowej siatki i podlaczyc ja pod schowany paralizator i nich gosciu fruwa jak mu sie krasc zachcialo

za coś takiego to jeszcze złodziej Ciebie będzie targał po sądach- takie mamy prawo

xr2fun - 6 Wrz 2005, 20:49

Najlepsze radio to dźwięk silnika i tłumika przy otwartym oknie. Oczywiście jeżeli jest audio w aucie to proponuję wszystko maskować. Alarm i inne gadżety nic nie dają. Problem z głowy jak garażujecie lub mieszkacie na prowincji to nawet auta nie trzeba zamykać- szkoda szyb! Gdyby psy zostały otrute.
KacpeRS - 17 Wrz 2005, 19:56

najlebszy autoalarm to koledzy na podwórku i fama że jak się ktoś włamie to dostanie niezły wpi*rdol..
Kacper - 18 Wrz 2005, 10:02

Kasperaz21 napisał/a:
najlebszy autoalarm to koledzy na podwórku i fama że jak się ktoś włamie to dostanie niezły wpi*rdol..

i przyjadą gnoje z miasta obok, a ty dzięki wmontowanym kamerom oczywiscie bedziesz wiedzial kto to :lol:

molu - 18 Wrz 2005, 14:30

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63477255
taki cos ostatnio wypatrzylem - w kazdy razie metoda tania i prosta co do skutecznosci nie wiadomo 8)

Piesek - 18 Wrz 2005, 17:43

Mi w zeszym tygodniu ojebali całą muze, zostawilili tylko głośniki przednie, były po 2 na jedną stronę w ładnych panelach i maskownice na nich, myślę że poprostu zlitowali się i nie rozpierdzielali mi tapicerki drzwiowej bo widzieli jaki to ogrom pracy był. A radio podłanczał mi kumpel i mówił czy ma być konkretnie zabezpieczone to mówie że ta no i było naprawde dobrze zabezpieczone i musieli troche kokpit połamać aby dojść do środka. Do tego wzmaka wyrąbali i skrzynie mojego kumpla i jeszcze kable wypaśne które niezdążyłem jeszcze rozpakować. I wiem już czego niemożna mieć w aucie żeby niekusiło na "chybił trafił" ciemne szyby! To one kuszą że jak są ciemne szybki to musi być coś w środku ukryte. Fakt niezbili mi szyby bo wiadomo że folia przytrzymuje zbitą szybę to wycieli dranie uszczelkę. No i postanowiłem że przed zamontowaniem muzy zrywam całą folię do szyb i montuje pożądny alarm...
Darekmk3 - 18 Wrz 2005, 19:18

a ja ci mowie ze to ie ciemne szyby poprostu wzieli cie na lupe wczesniej i szukali okazji musieli dobrze wiedziec co tam miales bo by przez tylna szybe nie wchodzili pozdro 3m sie
Piesek - 18 Wrz 2005, 19:45

nie mogli mnie wziąć pod lupe bo byłem drugi dzień w nowej szkole. A poprostu tam parking jest skurwiały i często opierdalają z tego co się później dowiedziałem
Darekmk3 - 18 Wrz 2005, 19:48

Piesek napisał/a:
nie mogli mnie wziąć pod lupe bo byłem drugi dzień w nowej szkole. A poprostu tam parking jest skurwiały i często opierdalają z tego co się później dowiedziałem

mozliwe ale takiej opcji tez do konca nie mozesz wykluczyc ;-) pozdro

luby- - 20 Wrz 2005, 13:56

Jak by nie robić można trafić na:

- koleśi filujących na okazję
- kolesi filujących w dany mniejscu
- kolesi idących na żywca

prawda jest taka że jak mają co to zawsze zapier..
żeby było ciekawiej to kumplowi wybili szybe żeby wyrwać safari -
(to byli ci" na żywca") najpierw szyba potem szybko co jest w środku
radio było mocno zamontowane więc część go została w zdemolowanym aucie

Kacper - 20 Wrz 2005, 16:05

luby- napisał/a:
Jak by nie robić można trafić na:

- koleśi filujących na okazję
- kolesi filujących w dany mniejscu
- kolesi idących na żywca

prawda jest taka że jak mają co to zawsze zapier..
żeby było ciekawiej to kumplowi wybili szybe żeby wyrwać safari -
(to byli ci" na żywca") najpierw szyba potem szybko co jest w środku
radio było mocno zamontowane więc część go została w zdemolowanym aucie

jak nie ma radia w aucia to co beda probowasc krasc :twisted:
...jedynie ze sobie pomysla ze radio jest pod fotelem, to bede o szybe do tyłu :he: ... ale te na kieszen seryjne to raczej kicha jest, a jak ktos popatrzy na mnie to widzi ze nosze ze sobą :D

RKRman - 21 Wrz 2005, 09:46
Temat postu: sprzęcik
HEJ :P

..no to ja co nie co dołoże.....znam kolege który w ładny czytelny sposób napisał panom złodziejom w miejscu gdzie zazwyczaj jest radyjko w autku że .." SŁUCHAM MUZYKI W DOMU .." :!: .......po kilku dniach wracając z pracy przekonał sie że miał włam do domu....a bezczelni kolesie którzy na 100 % zrobili to dla frajdy napisali na szybie auta: " ..MY CZASEM TEŻ .." :!: ..po prostu paranoja...

...można zabezpieczenia wymyślac do bólu ...ale to raczej nie sedno sprawy ..........należało by doprowadzić do sytuacji kiedy tak chętnie złodzieje nie wyciągają rąk nie po swoje :yes: ............więc co by sie nie rozgadywac i nie potrzebnie nie wkurwiać ....JESTEM ZA ODCINANIEM DŁONI ZŁODZIEJOM ......bez "narzędzia pracy " niewiele zrobią...a cieniasy wydygają......

POZDRAWIAM ;-) ..no to teraz wiara wie dlaczego góral w bieszczadach żyje :lol: hehe....spokojna okolica więc problemy raczej innego kalibru..

KacpeRS - 21 Wrz 2005, 12:59

w naszej ukochanej Polsce nawet nie można obronić swojego samochodu jak złapiesz złodzieja na gorącym uczynku bo jak go udeżysz to masz sprawe w sądzie za pobicie
luby- - 22 Wrz 2005, 08:19

....JESTEM ZA ODCINANIEM DŁONI ZŁODZIEJOM ......

NIESTETY - PIOTR MA RACJĘ :!: :ok: :brawo:

Danio - 23 Wrz 2005, 00:38

Piotrku niestety w naszym kraju póki co to byłoby nieopłacalne...nie wiem jak u w Twoich stronach ale w moich np gdy ktoś straci pracę i niespecjalnie mu sie wiedzie to "normalną" rzeczą jest samookaleczanie sie ...smutne ale prawdziwe..i pieniążki są...co do obcinania palców to faktycznie w innych krajach tak podziałało że w tej chwili na targowiskach towar jest chowany tylko przed przyrodą...czy podogą i zwierzętami.. i nikt nie odważy sie dotknąć...ja tylko zawsze mówię...że gdyby nie było chętnych ..to by nie było tych co sprzedają...ale jesli komuś ukradną radio na które długo zbierał i kupił w pełni legalnie...to w sumie mu sie nie dziwie że idzie i kupuje za 30 % ceny lewe...bo ile można ?
luby- - 23 Wrz 2005, 09:02

- myślisz że 1000 czy 10000 osób, które nie będą
kupowały kradzionego cokolwiek zmieni ? :hahaha:

TREK - 23 Wrz 2005, 21:38

ja widziałem dzisiaj super alarm. Stoję sobie w Bydgoszczy przed OBI a tu podjeżdża sobie facet samochodzikiem, wysiada, zamyka drzwi ale nie na kluczyk, szyba otwarta (nie cała). Już chciałem wysiąść ze swojej Fieściny i powiedzieć o szybach, ale tak patrzę a w środku DOBERMAN sobie po fotelach śmiga. Podoba mi sie taki alarm, niech któryś złodziej taki sforsuje.

Szkoda by tylko było pieska w nocy.

jackrzec - 25 Wrz 2005, 10:59

To juz w sumie nie alarm, tylko zabezpieczenie, i to bardzo skuteczne - jak pies jest mądry i nieda się otruc, to złodziej niema szans. Tylko szkoda, że póżniej właściciel psa będzie odpowiadał za pogryzienie tego złodzieja...
KacpeRS - 27 Wrz 2005, 11:53

no i przez całą noc będziesz takiego psa trzymał w samochodzie?
Danio - 27 Wrz 2005, 12:01

ja mam całkiem fajne zabezpieczenie...co prawda nie mam tam nic w tym autku bo to co jest to nie mozna audio nazwać...ale jednak...koledzy siedzą na ławeczce na parkingu i piją :D i w ten sposób nikt nie ma wstępu na plac...a o swoje sie nie martwię i w ten sposób został stworzony osiedlowy system ochrony :p ..Oni w spokoju piją ...my im nie przeszkadzamy....a oni pilnują parkingu :)
PrezeSSito - 2 Paź 2005, 08:10

no własnie dzisiaj jakąś godz temu (czyli kolo 7.00 rano) przyszedł do mnie kumpel z wiadomością ze mu ukradli granie... radio i głośniki z półki... :( :( :( :( :( wyiągneli tylnią boczną szybe i wykręcili radio i głośniki... i to pewnie ktoś z osiedla bo dobrze wiedzieli gdzie ma schowany panel :devil: :devil: :devil: qarwa to jest lekka przesada...

i do Cieszyna misjowozem bez grania trzeba jechać :( :(
a wczoraj mu wieczorem mówiłem że zadżebiście ma zrobione granie w misjowozie

Kacper - 2 Paź 2005, 20:12

no z audio nie nalezy nikomu nic pokazywac.... nikomu, zostawic dla siebie. i szpanowac tym, ze radio sie nosi do domu, kumplom mówic ze glosniki sie wypierdzialy i chcemy kupic nowe... jak dostaniemy wyplate, i wiecznie lamentowac ze nie ma kasy. i to jest metoda...

A danio...wszystko fajnie, dopoki ktorys sie nie potknie o auto, ew zachaczy o lusterko... w tedy bedize gorzej :he: