Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Mk7 1.4 benzyna duratec

Xsmichal - 1 Lip 2025, 19:50
Temat postu: Mk7 1.4 benzyna duratec
Witam od pewnego czasu mam problem otóż raczej występuje to na zimnym silniku po nocy i dzieje się to przy pierwszym odpaleniu później już raczej nie występuje ( duszenie sie dławienie na biegu jalowym auto pracuje po odpaleniu normalnie gdy obroty spadną po chwili poniżej 1000 obr wtedy to występuje trwa to kilka sekund auto w pewnym pomencie wskazówka obrotów silnika wskakuje ponad 1300 tak jak by zassał paliwa lub powietrza i jest okej dodam że auto w tym momencie drży gdy jednak bym nie poczekał do momentu duszenia się i pojechał potrafi po ruszeniu na 2 biegu na chwilę stracić moc ale po kilku sek jest normalnie ( mechanik wyczyścił przepustnice i wymienił czujnik kolektora ssącego ) jednak problem nadal występuje, bardzo proszę o podpowiedź jeśli ktoś by miał jakiś pomysł z góry dziękuję.
JoeMix - 1 Lip 2025, 22:08

Trzeba podpiąć komputer i odczytać co jest nie tak na silniku jak problem się objawia,,,
Xsmichal - 2 Lip 2025, 15:38

Był pod komputerem i nie pokazuje nic , dzis rano po odpaleniu Musinołem 2 razy pedal gazu i czekałem aż problem się pojawi ale dziś nie dusił sie