|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Głośne klapki nawiewu, problem z grzaniem
Kbuciak - 23 Wrz 2024, 17:12 Temat postu: Głośne klapki nawiewu, problem z grzaniem Witam Serdecznie, w mojej Fieście mam problem z grzaniem. Muszę kilkukrotnie wyłączyć i włączyć nawiew żeby zaczęło lecieć ciepłe powietrze. W trakcie przełączania strasznie głośno przeskakują klapki. Jeżeli ciepłe powietrze zacznie lecieć, to nie ma szans na powrót do chłodnego, nieważne czy na włączonej, czy wyłączonej klimie. Nie mam żadnego tropu, ani pomysłu ? Moze ktoś miał taki problem i podsunie rozwiązanie ?
Pozdrawiam
Darekptr - 24 Wrz 2024, 08:33
Uszkodzone linki lub klapki pod deska, innej opcji nie widzę.
JoeMix - 24 Wrz 2024, 10:22
Darekptr, a ja widzę bo nie wiadomo czy ma klimatyzację manualną czy automatyczną,,, a od tego trzeba zacząć, w automatycznej nie ma linek wiec trudno by były problemem,,,
Kbuciak - 24 Wrz 2024, 13:27
JoeMix napisał/a: | Darekptr, a ja widzę bo nie wiadomo czy ma klimatyzację manualną czy automatyczną,,, a od tego trzeba zacząć, w automatycznej nie ma linek wiec trudno by były problemem,,, |
Automatyczną, zapomniałem napisać
Darekptr - 25 Wrz 2024, 08:49
JoeMix napisał/a: | Darekptr, a ja widzę bo nie wiadomo czy ma klimatyzację manualną czy automatyczną,,, a od tego trzeba zacząć, w automatycznej nie ma linek wiec trudno by były problemem,,, |
Napisałem linki LUB klapki. Akurat klapki występują w obu wersjach.
JoeMix - 25 Wrz 2024, 11:28
No a w automatycznej terkoczą najczęściej silniczki i ich dźwignie,,, klapy co najwyżej mogą ciężko chodzić,,, raczej nie wydają dźwięków chyba ze liści Ci naleci,,,
Kbuciak - 26 Wrz 2024, 15:14
Doszedłem do tego, że silniczek po stronie pasażera hałasuje. Niestety nie mogę znaleźć żadnego z takimi samymi oznaczeniami jak mój, ani żadnego zamiennika. Czy ktoś byłby w stanie pomóc ?
Link do silniczka: https://ibb.co/xG0b0wP
JoeMix - 28 Wrz 2024, 11:31
https://allegro.pl/oferta/sterownik-klapek-nawiewu-galaxy-mk3-3m5h19e616ab-9342963898 ??
|
|