|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Silniki diesla - Konfiguracja czujnika MAF, Możliwe?
Sonic - 23 Sty 2022, 16:10 Temat postu: Konfiguracja czujnika MAF, Możliwe? Witam, w ciągu 2 miesiecy planuje zawirusować swoje 1.4tdci. Oczywiscię przed tym na założenie czeka ic i nowy downpipe bo to co jest w seri to jakieś nieporozumienie. Nieporozumieniem jest też dolot powietrza do samego turbo w serii dlatego zbudowałem nowy. Problem polega na tym, że na nowym dolocie przepływ powietrza jest o wiele wiekszy niż na seryjnym(widze to po odczytach z czujnika maf) co skutkuje wywaleniem check-a co jakiś czas. Pytanie czy da się jakoś ten czujnik skalibrować, ustawić poprzez obd czy poczekać na program w którym zapewne można tego mafa jakoś ustawić?
Darekptr - 24 Sty 2022, 14:38
Turbina nie ma zmiennej geometrii łopatek...chip tego czegoś równa się falami Dunaju na wykresie. Odpuść sobie i znajdź 1.6 TDCi, dużo lepszy silnik do grzebania.
Sonic - 25 Sty 2022, 16:25
Nie jest to moje pierwsze auto ktore stroilem bez zmiennej geometri i fal dunaju nie było. Pytanie jest o Maf nie chip
Marcin - 25 Sty 2022, 21:04
Nie robiłem, ani nie słyszałem o jego kalibracji, checka wali, bo jak ma łatwiej zassać to i wyższe odczyty są na mafie z poza zakresu jaki ma w mapie ecu.
Sonic - 28 Sty 2022, 22:59
Marcin wiem dlaczego go wywala i nawet o tym pisałem No nic poczekam na program
|
|