|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - Fiesta MK6 1.3 Wolno wkrecajace się obroty
rastekk - 9 Lis 2021, 23:41 Temat postu: Fiesta MK6 1.3 Wolno wkrecajace się obroty Siema ziomki.
Jak w temacie. Pacjent Fiesta mk6 1.3 z 2006. Po dodaniu gazu obroty rosną jakby sekundę później niż noga wciska gaz teoretycznie problem błachy ale irytujący od momentu kiedy w pracy jeżdżę sluzbowką i potem przesiadam się do fiesty.
Robię trochę wtedy żabkę przy starcie.
Wcześniej po prostu nie zwracałem na to uwagi.
Powiedzcie czy u was jest podobnie czy jednak może to wskazywać na uszkodzony jakiś element?
Świeczki wymienione, przewody wydają się okej. Filtry itp też nie dawno wymienione. Spalanie około 8l w miescie, gdzieś 5-6 na trasie więc tutaj też się nic nie zmieniło.
Jest tak od kiedy kupiłem auto ( około 2 lata temu).
Z tego co wiem to w fiestach jest montowana elektroniczna przepustnica i chcę ja na dniach wykręcić i zobaczyć czy syfu nie ma.
Może ktoś miał podobny problem lub spotkał się z czym takim w innej marce. A może to normalne, bo przepustnica potrzebuje czas na reakcję i każdy tak ma
Dajcie znać czy ktoś może zetknął się z podobna sytuacja
slawomirro - 10 Lis 2021, 09:26 Temat postu: Re: Fiesta MK6 1.3 Wolno wkrecajace się obroty
rastekk napisał/a: | problem błachy ale irytujący od momentu kiedy w pracy jeżdżę sluzbowką i potem przesiadam się do fiesty.
Robię trochę wtedy żabkę przy starcie.
Wcześniej po prostu nie zwracałem na to uwagi.
|
Też tak mam jak zmieniam auta noga się przyzwyczaja do innej pracy sprzęgła/gazu i kangurki robię
Cytat: |
Z tego co wiem to w fiestach jest montowana elektroniczna przepustnica |
Jak masz 1.3, to masz taką starą, na lince, nie elektroniczną.
|
|