|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Manetka spryskiwaczy brak
Bartezz30 - 13 Lut 2021, 10:59 Temat postu: Manetka spryskiwaczy brak Witam serdecznie jestem tu nowy i potrzebuje waszej pomocy
Mianowicie nie działa przełącznik spryskiwaczy ford fiesta 2007r jak przycisnę to wycieraczki wykonują 3 ruchy i tyle plyn nie leci podłączyłem na ostro silniczek spriskiwaczy pracuje więc czytałem że to napewno jest manetka więc kupiłem ale on również nie działa możliwe że zepsuty albo coś innego prąd jest więc nie wiem jak sprswdzic przelacznik? proszę o pomoc
JoeMix - 14 Lut 2021, 12:56
Nie ma to jak naprawy via net, jak silniczek na krótko pracuje to manetka,,, i wyszło jak wyszło,,,
Trzeba sprawdzić (bo ja nie wiem) czy pompka jest sterowana plusem czy masą i czy drugi stały jest obecny, następnie sygnał sterujący należy podać na kosce przy przełączniku, sprawdzić sam przełącznik oraz czy jest sygnał przez przełącznikiem, bezpiecznik itp,,, wszystko zgodnie ze schematem, można zacząć od drugiej strony jak komuś wygodniej
Bartezz30 - 14 Lut 2021, 13:28
To może wytłumaczysz jak to sprawdzić który kabel w kostce
JoeMix - 14 Lut 2021, 18:23
Ze schematu to musisz odczytać, jak nie masz schematu to co chcesz zgrzebać w elektryce?
Bartezz30 - 17 Lut 2021, 17:25
Tak chcesz grzebać ale nie mam schematu
|
|