| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - Du瞠 ci郾ienie w zbiorniczku p造nu ch這dz帷ego.
saimon214 - 12 Sty 2020, 15:17 Temat postu: Du瞠 ci郾ienie w zbiorniczku p造nu ch這dz帷ego. Witam.
Ostatnio zauwa篡貫m 瞠 znika mi p造n ch這dniczy, podejrzewa貫m uszczelk� pod g這wic� wi璚 kupi貫m taki tester do g這wic. W mi璠zy czasie obejrza貫m sobie silnik i zauwa篡貫m 瞠 spod termostatu co� cieknie. Wi璚 pomy郵a貫m 瞠 to napewno to ale test i tak zrobi貫m, okaza這 si� 瞠 z g這wica wszystko ok. I to by這 jaki� tydzie� temu.
Wczoraj chcia貫m sprawdzi� poziom p造nu po oatatnim dolaniu. Otwieram mask�, patrz�, a tam poni瞠j minimum (delikatnie krzywo auto sta這 ale to nie ma znaczenia bo p造nu i tak uby這). Wi璚 dolalem tak do po這wy mi璠zy minimum a maksimum bo tylko tyle mia貫m. I to wszystko by這 robione zawsze przed jazd� (zimny silnik).
Dzi� jak wr鏂i貫m od kolegi, na rozgrzanym ju� silniku stwierdzi貫m 瞠 sprawdz� jak tam ten p造n. Wi璚 otwieram mask� a tam zn闚 minimum. No co jest grane, sobie my郵� i otwieram zbiorniczek p造nu ch這dz帷ego. A tam jak zacz窸o si� gotowa� i przybywa� p造nu to po czwili by� ju� prawie max.
I teraz pytanie do was, co mo瞠 by� tego przyczyn� 瞠 po otwarciu zbiorniczka, nagle z minimum zrobi這 si� Maks? Dodam 瞠 wyciek pod termostatem czy tam w jego okolicy si� nieznacznie powi瘯szy�. Ale to musz� jeszcze dok豉dnie sprawdzi� co jest nie tak(na obecn� chwil� dopatrzylem si� jedynie sylikonu pod obudowa termostatu).
Ma kto� jaki� pomys�?
zwardek - 12 Sty 2020, 18:19
Jed� usu� wyciek spod termostatu i przy okazji wymie� termostat. W uk豉dzie jest du瞠 ci郾ienie 瞠by zwi瘯szy� temperatur� wrzenia p造nu
saimon214 - 12 Sty 2020, 20:33
To wiem 瞠 ci郾ienie musi by� ale niepokoi mnie fakt, 瞠 przy odkreceniu zbiornika p造nu ch這dz帷ego, zrobi這 si� z minimum maksimum.
zwardek - 12 Sty 2020, 21:01
Jak otworzy貫� zbiorniczek na gor帷ym silniku, to jest to normalne
JoeMix - 12 Sty 2020, 21:23
| saimon214 napisa�/a: | | To wiem 瞠 ci郾ienie musi by� ale niepokoi mnie fakt, 瞠 przy odkreceniu zbiornika p造nu ch這dz帷ego, zrobi這 si� z minimum maksimum. | Jest OK,,,
saimon214 - 12 Sty 2020, 21:32
W takim razie spoko, dzi瘯i za pomoc
|
|