| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika og鏊na - Dziwne d德i瘯i od P造nu ch這dz帷ego na Postroju
AdrianmoPl - 9 Wrz 2019, 17:52 Temat postu: Dziwne d德i瘯i od P造nu ch這dz帷ego na Postroju Mam do was pytanie , mam Fieste MK8 z Przebiegiem 10000 i jak przejad� du篡 odcinek i stan� na Postoju to z P造nu ch這dz帷ego wydobywaj� si� takie szmery jak by jakie� zwierz徠ko buszowa這 od strony pasa瞠ra. Zauwa篡豉 to moja Dziewczyna kiedy poszed貫m do Sklepu na ma造 zakup. Na pocz徠ku wydawa這 mi si� 瞠 co� wlaz這 pod silnik i buszuje sobie tam , pojecha貫m do mechanika odkr璚ili鄉y wszytko od sopodu w celu zlokalizowania tych d德i瘯闚 , jednak wszytko by這 ok , kable s� ca貫. Kiedy na spokojne zajecha貫m do Domu okaza這 si� 瞠 p造n ch這dz帷y wydaje takie d德i瘯i. Przy czym sam p造n ani nie bulgocze i nic si� z nim nie dzieje wizualnie. Moje pytanie : czy jest to normale i czy spotkali軼ie si� z tym u siebie w samochodzie czy musz� jednak uda� si� do ASO bo ju� wpadam w paranoj�. Od tego momentu zrobi貫m jakie� 1000 km i nic mi nie wyskakuje na komputerze tem max 90 C , jednak jak zgasz� silnik to wydobywaj� si� takie szmery od strony pasa瞠ra przez 5-10 minut. Jak by kto� z was to sprawdzi� u siebie czy te� tak ma po trasie na zgaszonym silniku w ciszy bo nie daje mi to spokoju
jacky-x - 9 Wrz 2019, 20:44
@AdrianmoPl
Korek ma odpowietrzenie mo瞠 z niego te dzwi瘯i dochodz�, zmiana ci郾ienia, temperatury. Pozdr
Tared - 9 Wrz 2019, 21:33
畝dnych szmer闚 nie mam po je寮zie,mo瞠 wystarczy korek dokr璚i� jak nie pomorze to wizyta w ASO
msky - 9 Wrz 2019, 22:24
Mia貫m podobne szmery, by貫m w ASO, ale to nie by� p造n ch這dz帷y tylko co� z uk豉dem klimatyzacji. Szmery jakby co� po rurkach przeciska這 si�...
JoeMix - 9 Wrz 2019, 22:58
Nie wiem co tam masz, u mnie po zgaszeniu zaczynaj� dzia豉� silniczki od nawiewu i przesuwaj� se klapki przez kilka minut po zgaszeniu auta,,, Jak z p造nu ch這dz帷ego mog� si� wydobywa� d德i瘯i? P造n kr捫y w uk豉dzie ch這dzenia nawet po wy陰czeniu silnika,,, tak naprawd� puki ca這嗆 nie osi庵nie temperatury otoczenia to p造n ogrzany od silnika b璠zie "szed� do g鏎y" a ten kt鏎y stygnie w ch這dnicy opada� na d馧,,, taka fizyka,,, jak masz klimatyzacj� to po zgaszeniu auta r闚nie� tam dziej� si� rzeczy kt鏎e mog� wydawa� d德i瘯i,,,
west - 12 Wrz 2019, 16:35
| msky napisa�/a: | | Mia貫m podobne szmery, by貫m w ASO, ale to nie by� p造n ch這dz帷y tylko co� z uk豉dem klimatyzacji. Szmery jakby co� po rurkach przeciska這 si�... |
Naprawili to Tobie? Co by這 przyczyn� tych d德i瘯闚?
wujekcybul - 23 Wrz 2019, 16:18
IMO to chlodzenie turbo. Nie studze silnika po jezdzie i po ostrzejszej plyn chlodzacy bulgocze i dziala pompka.
west - 23 Wrz 2019, 20:28
To zdecydowanie zwi您ane z klimatyzacj� poniewa� po jej wy陰czeniu d德i瘯i ustaj�.
W nast瘼ny poniedzia貫k mam serwis.msky,
AdrianmoPl - 30 Wrz 2019, 23:15
Witam , 8 Pa寮ziernika zmieniam olej i filtry kabinowy i powietrza mimo 瞠 zalecenia s� inne i wtedy b璠� bada� ta spraw� w ASO w Fordzie w Krakowie , napisze jak b璠� mia� wi璚ej informacji
AdrianmoPl - 10 Pa� 2019, 14:40
Witam , wr鏂i貫m z ASO i okaza這 si� 輳 mi kuna wlaz豉 i sobie buszowa豉 (郵ady sier軼i i 豉pki odbite na plastikach ) i korek od p造nu ch這dz帷ego by� 磧e zamontowany z u豉man� uszczelk� , wymienili mi i zamontowali system d德i瘯owy anty kuna plus czyszczenie silnika 瞠by pozby� si� zapachu tego zwierza oczywi軼ie by造 pewne przeboje ale to zamie軼i貫m w innym po軼ie z filtrem kabinowym. Teraz jest git malina i 瘸dnych d德i瘯闚 na postoju
mwnet - 7 Sty 2020, 14:38
west, jak po wizycie w ASO? u mnie jest podobny problem (1.0 EcoBoost 125KM)
kuba87 - 7 Sty 2020, 17:45
mo瞠 by� ma這 czynnika w uk豉dzie klimatyzacji
west - 7 Sty 2020, 20:25
U mnie sko鎍zy這 si� na wymianie spr篹arki klimatyzacji, niestety sezon na klimatyzacj� si� sko鎍zy� (problem wyst瘼owa� najbardziej w upalne dni) wi璚 nie mam za bardzo jak tego przetestowa�.
Mam nadziej�, 瞠 wraz z pierwszymi ciep造mi dniami b璠� m鏬� oceni� napraw� ASO.
Wg. mnie problem zosta� rozwi您any po這wicznie, tj. do sukcesu brakuje jeszcze wymiany zaworu rozpr篹nego do kt鏎ego mo積a si� dosta� tylko rozbieraj帷 desk� rozdzielcz�.
|
|