Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Przedlift: zmiana radia z ford na sony + dokladka usb

magnum - 8 Maj 2019, 13:15
Temat postu: Przedlift: zmiana radia z ford na sony + dokladka usb
Hej!

Czy ma ktos moze wiedze czy bez zandych modufikacji mozliwa jest zamiana normalnego radia z bluetooth w przedlifcie na radio sony z polifta (samo radio, bez CD, bez ekranu)?
na allegro chodza w bardzo fajnych pieniadzach a zastanawiale sie czy jakosc dzwieku by sie nie polepszyla.

Dodatkowo czy ktos ma taka wiedze na temat tego czy po wymianie samego panelu z aux na panel z aux i usb, pendrive z muzyka bedzie dzialal?

od razu mowie ze przeczesalem forum i nie znalazlem odpowiedzi :)
z gory dzieki za pomoc!

lukaszooo - 21 Maj 2019, 14:11

Chcesz wymienic samo "radio" bez wyswietlacz i CD wiec tak szczerze to co chcesz wymienic panel ? Myslisz ze wymiana panelu poprawi dzwiek :hahaha:
Lcfr - 21 Maj 2019, 14:52

Zakup radia SONY z polifta to cena nawet do 400zł za cały komplet (panel, radio, wyświetlacz). I będzie na pewno grało lepiej niż model podstawowy -wg mnie warto. Co do kompatybilności to jest szansa że prawdopodobnie wypniesz jedno i wepniesz drugie w komplecie - możliwe, że wiązka ta sama cały czas przez fabrykę była kładziona. Najszybciej i najłatwiej porównać wtyczki na tyłach radii nawet oglądając je na aukcjach albo podmienić z kumplem na chwile...
JoeMix - 21 Maj 2019, 23:28

Prawdopodobnie samo radio nie będzie działało dlatego na allegro chodzą w takich fajnych pieniądzach,,, tak jak Lcfr, pisze, w komplecie jest szansa, ale szybki swap na chwilę toż prawdopodobnie nie zadziała bo radio się zablokuje, albo i całe auto,,, e ma kodu do wpisania, komputerem musi być całość zgrana w sensie numery radia w kompie od auta,,, i to nie tak ze lewe radio to nie zadziała tylko auta nie odpalisz (podobno)
magnum - 24 Maj 2019, 21:34

ooki to juz jestem madrzejszy :) czyli sam "przod" radia to tylko panel - okej. teraz pytanie czy przepiecie calosci zadziala, sprobuje zasiegnac informacji u goscia ktory programuje fordy w katowicach.

JoeMix - to co piszesz mnie martwi, pytanie czy jak wepne nowe radio na chwile, (okej, auto moze nie odpalic( czy po powrocie do fabrycznej konfiguracji odpali bez problemu?