Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Samoregulatory szczek

Kaemde - 25 Lut 2018, 22:37
Temat postu: Samoregulatory szczek
Witam. Sprawa wygląda tak.jakis czas temu posypała mi się szczeka w bebnie
Po rozłożeniu bebna na trasie poskrecalem szczęki na "sztuke" i jeżdżę tak w zasadzie to teraz ale że zbliża mi się termin przeglądu muszę to zrobić.problem wygląda tak że nie mogę nigdzie dokupić tych samoregulatorow.sklepy wszystkie objechane,szroty w promieniu 50km obdzwonione...I nic.
Nie orientujecie się z jakiego innego modelu auta mogę je dopasować?bez tego nie mam ręcznego A bez ręcznego nie będę miał przeglądu..

vegetagt - 25 Lut 2018, 23:05

http://allegro.pl/samoreg...7188510825.html

eh :P

Kaemde - 26 Lut 2018, 00:23

Widziałem.ale może coś tanieszwgo by się spasowało...
vegetagt - 26 Lut 2018, 00:25

na szrocie nei znajdziesz, bo to sie psuje dość szybko.

Jak swego czasu robiłem znajomemu heble i musiałem kupić zestaw montażowy szczęk, to gość się od razu pytał, czy nie chce samoregulatora bo w 90% nie działa. I cena była podobna.

Jak chcesz tanio to go ustaw ręcznie i zaspawaj.

Puff - 26 Lut 2018, 09:37

Kaemde napisał/a:

Serio... jak widzę, że ludziom jest szkoda 100zł na naprawienie układu hamulcowego i chcą to zrobić tylko dlatego, że zbliża się termin wizyty na SKP, to zastanawiam się ile to jest roboty, żeby zgłosić coś takiego jako celowe stwarzanie zagrożenia w ruchu, kwalifikujące się do zabrania dowodu. :fox:
Niektórzy ludzie nie nadają się do prowadzenia roweru, a co dopiero czegoś o masie wyrażanej w tonach.

slawomirro - 26 Lut 2018, 11:01

Puff napisał/a:
Kaemde napisał/a:

Serio... jak widzę, że ludziom jest szkoda 100zł na naprawienie układu hamulcowego i chcą to zrobić tylko dlatego, że zbliża się termin wizyty na SKP, to zastanawiam się ile to jest roboty, żeby zgłosić coś takiego jako celowe stwarzanie zagrożenia w ruchu, kwalifikujące się do zabrania dowodu. :fox: .

Też mnie :głowąwmur: jak przeczytałem że 100zł na naprawę układu hamulcowego, o który warto dbać - to za dużo. A z leczenie po wypadku w wyniku złego hamowania więcej niż 100zł wyjdzie. Chwilowa oszczędnosć... ale mądry Polak po szkodzie :(

btw ciekawe ile zł na paliwo wyszło by objechać wszystkie te szroty po okolicy :rotfl:

vegetagt - 26 Lut 2018, 12:50

ejejej, prawie 250zł, bo dwie strony :P
Jaszczur - 26 Lut 2018, 13:03

Może tylko jedną trzeba zrobić ;)
Kaemde - 27 Lut 2018, 12:28

Wydaj 250 i podwoj cenę szrota XD
Puff - 27 Lut 2018, 12:36

Kaemde napisał/a:
Wydaj 250 i podwoj cenę szrota XD

Jak kogoś nie stać na serwisowanie auta, to nie powinien go w ogóle mieć.

Kaemde - 27 Lut 2018, 13:52

Bo jaki jest sens ładowania tych 250 zł w złoma ktory wart jest tysiac ?
Dobra i tak się hoooja tu dowiem.jak chceta to banujcie mam gdzieś XD raczej nic sensownego się nie dowiedziałem

Puff - 27 Lut 2018, 14:00

Pomijając to, że rzucasz takie pytanie, a w tym temacie jest dwóch ludzi, którzy w auta warte może 3 tysiące władowali od kilku do kilkunastu razy więcej, to chociażby dlatego, żeby się nie zabić.

A jak nie masz szacunku do własnego zdrowia i życia, to żeby kogo innego nie zabić.

Bo zgadnij co się stanie jak wnętrze bębna się rozsypie i zblokuje koło? Załóżmy jeszcze, że podczas jazdy autostradowej.

vegetagt - 27 Lut 2018, 14:55

badanie techniczne nie jest do szczęscia potrzebne, można jeździć bez.
A jak nie stać na minimalny serwis auta, to polecam komunikacje zbiorową.

Temat chyba wyczerpany ;)

vegetagt - 27 Lut 2018, 17:13

znalazłem taniej: 73zł/strona: http://allegro.pl/samoreg...5820677867.html
slawomirro - 27 Lut 2018, 18:49

vegetagt napisał/a:
badanie techniczne nie jest do szczęscia potrzebne, można jeździć bez.
A jak nie stać na minimalny serwis auta, to polecam komunikacje zbiorową.

Temat chyba wyczerpany ;)

Dopiszę, że autor wątku może zapomniał, ale zmieniły się przepisy i teraz na SKP płaci
się owe 100zł przed badaniem, niezależnie od wyniku, a nie po badaniu.

A jak ma takiego "złoma wartego 1000zł", to szczerze wątpię czy te regulatory szczęk w czymś pomogą...