Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Światła tylne stop świeca non stop

AccessX - 29 Sie 2017, 22:13
Temat postu: Światła tylne stop świeca non stop
Witam. A więc: Podczas jazdy światła tylne środkowe stop świeca cały czas. Jeżeli nacisne pedał hamulca to to światło tylne stopu świeci MOCNIEJ. Gdy wylacze silnik i gaszę światła to światła postojowe z przodu wciąż świeca mimo ze wylacznik ustawiam przy kierownicy na 0. Dopiero jak zwalniam pedał hamulca to te postojowe przestają świecić. A jeżeli nacisne hamulec to znów świeca.

Sprawdźcie mi proszę jak to naprawic

vegetagt - 30 Sie 2017, 00:23

a żarówki pozycji/stopu nei wymieniałeś ostatnio?
AccessX - 30 Sie 2017, 10:27

Żarówek jako tako nie zmieniałem ostatnio, lecz skoro o tym wspomniałeś to dzisiaj przepatrzyłem wszystkie żarówki (razem z przednimi postojowymi) i okazało się że z tyłu w lewej lampie żarówka się spaliła. Po wymianie na nową problem ustąpił i światła działają tak jak powinny. Dzięki vegeta za naprowadzenie na rozwiązanie problemu, bo nawet już myślałem czy odrazu czujnika poszukać muszę od stopu.

vegetagt - 30 Sie 2017, 10:36

:D

Przeważnie podobne objawy są przy włożeniu nie takiej żarówki.
Zwarcia z powodu przepalonej chyba jeszcze nie widziałem :-)

AccessX - 30 Sie 2017, 10:43

Tzn hmm ona nie spaliła się tylko jakby jedna nóżka się stopiła przy żarniku i możliwe że cały czas łączenie było i zwarcie? :)
gruby907 - 31 Sie 2017, 16:05

Miałem podobny efekt jak poprzedni własciciel wstawił pod światło mijania/stopu żarówkę z jednym żarnikiem :D wymieniłem na dwa żarniki i też działa jak trzeba