Forum FiestaKlubPolska -

Przed zakupem - [MK7] 1.4 96KM - prośba o ocenę

rknul - 22 Kwi 2017, 14:49
Temat postu: [MK7] 1.4 96KM - prośba o ocenę
Planuję zakup Forda Fiesty MK7 w benzynie 1.4 96km 5 drzwi. Niestety mam takie szczęście,że auto które mi się podoba zawsze zostaje sprzedane tuż przed moim przyjazdem... do rzeczy - znalazłem takie ogłoszenie i nie jestem pewien, czy jest warte uwagi: otomoto co o tym sądzicie?
van - 22 Kwi 2017, 21:04

Wygląda poprawnie, ale nie ma słowa że jest bezwypadkowe. Warto było by to zweryfikować. Co do tego czy warto takie auto za tyle kupić się nie wypowiem bo nie wiem po ile takie nowe Fiesty chodzą.
rknul - 23 Kwi 2017, 18:51

Oglądałem dzisiaj w/w auto. Przednia szyba nieoryginalna (jak u większości aut na placu), stan bagażnika wskazywał, że jest nieszczelny, auto z lekka poobijane, a nalepka serwisowa informowała, że auto w 2013 roku miało przejechane 100k kilometrów - co wskazuje,że licznik został cofnięty ponieważ przez kolejne 4 lata przejechał już "tylko" 30k kilometrów.
PrzemKo80 - 23 Kwi 2017, 22:14

I dlatego właśnie też zacząłem od szukania używanego a skończyłem na nowym. W dzisiejszych czasach i kombinowaniu nieuczciwych sprzedawców lepiej z z salonu. Przynajmniej raczej pewne że bezwypadkowe ;)