Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK7] bezpieczniki // po przełożeniu i 2 dniach auto nie odp

superfraktal - 18 Sie 2016, 22:51
Temat postu: [MK7] bezpieczniki // po przełożeniu i 2 dniach auto nie odp
Witam serdecznie :)

Nie działało gniazdo zasilania w związku z czym wymieniłem bezpieczniki. Teraz jest tak:

(instrukcja ściągnięta ze strony forda po numerze VIN, auto zakupione w salonie; foto po prawej moje)

Gniazdo zasilania (zapalniczki) zaczęło działać, niestety pojawiły się nowe, większe problemy:
1) radio było stale* włączone, wcześniej po wyjęciu kluczyka ze stacyjki od razu się wyłączało; teraz można je wyłączyć przyciskiem i tak robiliśmy, zostaje na wyświetlaczu data i godzina (czego też nie było); ponadto nie zapamiętuje ustawień (dodam, że * według instrukcji radio włącza się samoistnie po 1 godzinie od wyjęcia kluczyka)

2) po pozostawieniu włączonych świateł i wyjęciu kluczyka brak dźwięku (być może brzęczek / brzęczyk / piszczek się odłączył jeśli jest w okolicach skrzynki z bezpiecznikami?)

3) po otwarciu/zamknięciu auta brak mignięcia świateł

4) otrzymałem informację, że auto nie odpala (przez ostatnie 2 dni odpalało), na wyświetlaczu jest aktualnie godzina i data, ale były też poziome kreski oraz napis "ford audio witamy", być może akumulator całkowicie padnie skoro tak się stało

2 bezpieczniki przestawiłem (był np. w module przyczepy, a nie było w gnieździe zasilania).
Prawdopodobnie wyjmując bezpieczniki zresetowałem jakieś ustawienia, jak to naprawić ?