Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Wtyczka czujnika ciśnienia klimatyzacji

Ania3 - 29 Cze 2016, 11:48
Temat postu: Wtyczka czujnika ciśnienia klimatyzacji
Witam,
Poszukuje jak w temacie Wtyczki do czujnika ciśnienia klimatyzacji w 1.4 tdci 2004r. Od 2 lat nie uzywalam klimatyzacji bo byla nieszczelna sprezarka teraz chce to doprowadzic do porzadku. Oddalam auto na przeglad kliamtyzacji aby sprawdzic czy w tym czasie jeszcze cos odmowilo posluszenstwa... i znaleziono wtyczke z urwanymi 2 kablami. Niestety pan mechanik/elektryk nie jest w stanie juz nic z nia zrobic i musze szukac nowej. Przeszukuje internet, obdzwaniam szroty ale wszystko na nic :( Wszystkie czesci z elektryki tj kable, wtyczki ida na miedz ;/
Czy ktos moze mi pomoc lub podpowie gdzie jeszcze mam tej wtyczki szukac? Czy moze pasuje wtyczka z jakiegos innego modelu forda bardziej chodliwego?

Bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam A

slawomirro - 29 Cze 2016, 16:07
Temat postu: Wtyczka czujnika ciśnienia klimatyzacji POMOCY!
Najlepsze jest ASO w tym momencie. Za wtyczkę nie zapłacisz wiele. Po co sie tyle trudzić?
Ania3 - 3 Lip 2016, 17:05
W ASO samej wtyczki nie dostane. Tylko z wiazka okablowania w kwocie 2460zl. Zostaja szroty. Szukam dalej. ;-(
lakiernik175 - 4 Lip 2016, 09:10
Od którego czujnika potrzebujesz tej wtyczki?
Okrągłą z dwoma kabelkami czy kwadratową z czterema?

Ermac20 - 23 Kwi 2018, 18:27

Witam, ja właśnie mam ten sam problem i potrzebuję taką wtyczkę. Kwadratową z 4 wtykami. U mnie wchodzą w nią 4 żółte przewody.
vargemp - 23 Kwi 2018, 22:49

Właśnie miałem zakładać temat "na ten temat" a tu proszę.

Moje pytanie brzmi: gdzie w ogóle znajdę te wtyczki? U mnie jest problem tego typu, że przekaźnik koło akumulatora jest sprawny, po zmostkowaniu pinów klima się włącza, ale nie dostaje sygnału od przycisku w środku. Czytałem, że może to być wina właśnie tych wtyczek.

Jeśli nie te wtyczki, to co odpowiada za przekazywanie sygnału z przycisku do przekaźnika? Dodam, że bezpiecznik za schowkiem sprawny.