|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Konfiguracja świateł- opcja "auto"
_zubeR - 24 Cze 2016, 12:56 Temat postu: Konfiguracja świateł- opcja "auto" Chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmiany ustawienia opcji "auto" świateł. Otóż działa ona na czujnik zmierzchu. Jest możliwość ustawienia jej, aby światła włączały się wraz z rozruchem silnika?
slawomirro - 27 Cze 2016, 20:30 Temat postu: Konfiguracja świateł- opcja "auto"
_zubeR napisał/a: | Chciałbym zapytać, czy jest możliwość zmiany ustawienia opcji "auto" świateł. Otóż działa ona na czujnik zmierzchu. Jest możliwość ustawienia jej, aby światła włączały się wraz z rozruchem silnika? |
Poszukaj na forum. Sam się nad tym zastanawiałem i znalazłem na forum poradnik jak to zrobić. Jak jest czujnik zmierzchu na szybie za lusterkiem wtecznym, to całość trzeba zdjąć i trzeba to zdjąć tak by nie odkleić samego czujnika i potem coś tam zaizolować taśmą elektryczną i po sprawie.
Poradnik jednak ostrzegał, że w 90% przypadkó czujnik może odpaść i wtedy kicha, bo trzeba nowy czujnik kupować. Mnie to odstraszyło, wolę nie ruszać. Niemniej jak się to uda zrobić, to można pokrętło ustawić na "auto" i zawsze będą światła działać po uruchomieniu silnika.
lakiernik175 - 28 Cze 2016, 18:58 Temat postu: Konfiguracja świateł- opcja "auto" Wycina się np kółko z czarnej naklejki i przylepia się , zaślepia z zewnątrz czujnik .
Tylko nie cały bo to też czujnik deszczu
|
|