|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - korek wlewu paliwa
nowajoanna - 5 Cze 2016, 22:06 Temat postu: korek wlewu paliwa Nie potrafię znaleźć w internecie czegoś takiego, jak korek wlewu paliwa do mojej fiesty. A skoro nie mogę znaleźć, to znaczy, że nie istnieje?
Jest to moje pierwsze auto w życiu, więc proszę się nie śmiać, ale: korka nie ma, klapka się otwiera po naciśnięciu, więc każdy człowiek z ulicy ma dostęp do baku, co spędza mi sen z powiek. Co z tym zrobić?
Ps Jest to fiesta platinum z 2010.
michal77 - 5 Cze 2016, 22:53 Temat postu: korek wlewu paliwa ale żeby się dostać do paliwa trzeba mieć odpowiedni lejek, który powinnaś mieć w bagażniku, przeczytaj instrukcję.
wojtekpl - 6 Cze 2016, 20:01 Temat postu: korek wlewu paliwa No nie ma korka, przyzwyczaisz się
Puff - 7 Cze 2016, 16:51 Temat postu: korek wlewu paliwa Tak spytam... a ta klapka się nie blokuje po zamknięciu auta? Żadnego mechanizmu tam nie ma?
wojtekpl - 7 Cze 2016, 17:21 Temat postu: korek wlewu paliwa Nie blokuje się, i to nie tylko w Fieście.
przemex - 18 Cze 2016, 17:22 Temat postu: korek wlewu paliwa Wlew paliwa jest specjalnie zabezpieczony jeżeli będzie chciał coś dolać, wrzucić, wlać, poprostu nie da się wyleci pod samochód specjalnymi otworami w rurze wlewowej bardzo fajna i sprytna konstrukcja forda zabezpiecza w ten sposób waśnie wrzucenie czegoś lub wlanie przez dowcipnisia jakiegoś, niestety ma to też swoje "ale" zwykłym kanisterkiem zakupionym na stacji benzynowej nie dolejesz benzyny, musisz zastosować specjalny lejek dostępny przy kole zapasowym lub lać benzynę z dystrybutora.
langolier - 18 Cze 2016, 17:53 Temat postu: korek wlewu paliwa wystarczy rurkę dociąć lub mieć taki "specjalny lejek" i całe "zabezpieczenie" idzie w diabły
Ford powinien pozwolić skorzystać z normalnego korka, nawet na specjalne życzenie... niestety
mój Focus z 2009 ma ten sam problem
|
|