Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Bluetooth aux

wroobel4 - 2 Maj 2016, 19:35
Temat postu: Bluetooth aux
Witam zainteresowanych.
Jestem od kilku tygodni posiadaczem fiesty 2010 1.6 tdci. Powoli zaczynam ogarniać wszystkie gadżety w tym autku. Mój problem tkwi w tym, ze przy połączeniu z Bluetooth (iPhone6) mogę rozmawiać, wybierać numery itd. Ale nie mogę odtwarzać muzyki. Mianowicie wchodzę w PHONE -> AUDIO-> BLUETOOTH. I nic dalej nie mogę zrobić żeby muzykę odtworzyć. Chciałem spróbować innym sposobem. Ponieważ autko ma tylko wejście AUX to postanowiłem kupić na Allegro przejściówkę z wejściem jack do auta i wyjściem USB. Podłączyłem telefon, nic. Podłączyłem PENDRIVE, tez nic. Gdy klikam AUX wyświetla sie: wejście audio aktywne. I to tyle. Czy możliwe ze cos złe robię czy gdzieś jest jakaś usterka?
Proszę o poradę i pomoc
Pozdrawiam

AnonimowyAlkoho - 3 Maj 2016, 19:22
Pendrive po podłączeniu bezpośrednio do wyjścia USB też nie działa? Z tego co zaobserwowałem przełącza się źródło audio między USB a AUX auta przez wielokrotne (dwukrotne) wciśnięcie przycisku AUX w radiu. I muszę cię zmartwić,u mnie też nie działa audio z telefonu przez bluetooth- może wystarczy zaktualizować oprogramowanie radia...
wroobel4 - 3 Maj 2016, 19:54
A w jaki sposób można to zaktualizować?
Igor - 4 Maj 2016, 09:23
Powinieneś być połączony z autem tak jak podczas rozmowy przez tel. Ustawiasz sobie tak jak pisałeś -> AUDIO -> BLUETOOTH i muzykę włączasz w iPhonie (sam powinien ściągnąć muzykę na głośniki a tel powinien go odbierać jak słuchawki). Dziwne jeżeli działa rozmowa a nie działa odtwarzanie muzyki :/
wroobel4 - 4 Maj 2016, 10:45
Juz tak próbowałem i nic. Gdy wchodzę w to AUDIO i chce wybrać BLUETOOTH ( przyciskiem OK albo strzałką w prawo) nawet nie reaguje.