|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Problem ze spryskiwaczami
dario_1992 - 3 Kwi 2016, 11:09 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami Witam.
Mam taki problem w mojej Fieście. Naciskając przycisk uruchamiania spryskiwaczy nic się nie dzieje, silniczek się nie uruchamia, tylko czasem działa. Czym może być to spowodowane?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam. :ford:
Puff - 3 Kwi 2016, 12:26 Temat postu: Ford Fiesta 2006 problem ze spryskiwaczami Uszkodzonym silniczkiem?
dario_1992 - 3 Kwi 2016, 20:26 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami Wymienię silniczek i zobaczę jak to będzie,
Pozdrawiam
Dodano po 20 sekundach:
Wymienię silniczek i zobaczę jak to będzie,
Pozdrawiam
AnonimowyAlkoho - 4 Kwi 2016, 18:40 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami Sprawdź bezpieczniki
lopez16 - 9 Kwi 2016, 23:34 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami Ja obstawiam uszkodzony silniczek lub manetka przy kierownicy (jak podłączysz silniczek na krótko i będzie działał to coś z manetką, przekaźnikiem, przewodami) Przy przepalonych bezpiecznikach wgl by nie działał . tylna szyba pryska czy też nic ?
dario_1992 - 16 Kwi 2016, 20:21 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami Wymieniłem silniczek i dalej nic. Tył spryskiwacz działa normalnie, obstawiam że to wina manetki, ale nie będę z tym robił za dużo roboty.
Pozdro.
Puff - 16 Kwi 2016, 20:29 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami W tej sytuacji na pewno winny jest zespolony, bo (jak już wiesz) sterowanie odbywa się 2 kablami. Podajesz + - i pompka się kręci w jedną stronę. Podajesz - + i kręci się w drugą. Szkoda, że nie napisałeś tego od razu zamiast "czasem działa, czasem nie" - nie dostałbyś w życiu porady, żeby wymienić silniczek.
Z doświadczenia - wymień lepiej zespolony (lub podejmij się ew. naprawy, jeśli czujesz się na siłach), bo jak będziesz potrzebował umyć przód, gdy ktoś ochlapie błotem, to tylko wycieraczkami rozmażesz i nic nie będziesz widział... Kwestia bezpieczeństwa - tak Twojego, jak innych.
dario_1992 - 16 Kwi 2016, 20:33 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami Wymienie przełącznik zespolony i zobaczymy czy będzie ok
Pozdrawiam.
Parzych - 16 Kwi 2016, 20:35 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami
dario_1992 napisał/a: | obstawiam że to wina manetki, ale nie będę z tym robił za dużo roboty. |
Manetkę wycieraczek (używkę) można kupić od ok 20-25 zł, wymiana to ok 5 minut...
|
|