Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Doposażenie w halogeny

krzysiekki - 23 Mar 2016, 18:53
Temat postu: Doposażenie w halogeny
Wita mam pytanie chciałem doposażyć swoją fiestę w halogeny rocznik 2006 po liftingu, przeczytałem kila forów i piszą ze po liftingu kość od halogenów powinna znajdować się w okolicach przedniego zderzaka nie znalazłem:(

znalazłem tylko luźny kabel od termometru
Pisane też było że od wyłącznika świateł trzeba poprowadzić kabel do kostki przy drzwiach

przy drzwiach powinien być wolny pin do podłączenia kabelka z przełącznika do halogenów ale w mojej kostce wszystkie piny są zajęte

I teraz moje pytanie czy po prostu moja fiesta nie jest wyposażona w instalacje pod przednie halogeny i trzeba od włącznika świateł poprowadzić samemu kabelek do halogenów ???

Parzych - 23 Mar 2016, 20:01
krzysiekki napisał/a:
trzeba od włącznika świateł poprowadzić samemu kabelek do halogenów ???

Przede wszystkim, to trzeba najpierw wymienić ten włącznik, na taki z obsługą przeciwmgłowych...

krzysiekki - 24 Mar 2016, 01:39
No taki właśnie posiadam i w miejscu wyjścia na przednie halogeny mam wolny pin
lakiernik175 - 24 Mar 2016, 08:51
krzysiekki napisał/a:

przy drzwiach powinien być wolny pin do podłączenia kabelka z przełącznika do halogenów ale w mojej kostce wszystkie piny są zajęte

Ja widze conajmniej pięć wolnych.

krzysiekki - 24 Mar 2016, 14:40
Troche może się nie zrozumieliśmy z kostki czarnej czyli od przełącznika świateł według opisu osób które zakładały halogeny trzeba poprowadzić kabel do kostki zielonej jak zdjęcie powżej, i tam powinien być wolny pin którego w mojej instalacji nie ma, ale sam chyba stwierdzam że moja instalacja elektryczna nie przewiduje podłączenie przednich halogenów sam musze wyprowadzić kabel do komory silnika.