Forum FiestaKlubPolska -

Hyde-Park - jaki telefon kupić?sieć play

Daras84 - 21 Lut 2016, 21:08
Temat postu: jaki telefon kupić?sieć play
Witam
proszę o poradę bo wogóle nie siedzę w temacie...
muszę uruchomić kolejny abonament w sieci play, na firmę ok 60zł abonament,

i teraz tak,
nowy telefon mi nie jest potrzebny (używam tel. który wystarczy łądować raz na tydzień, a oszalał bym gdybym miał używać łądowarki w domu/pracy i aucie ;/

jednak muszę wziąć z telefonem (nie pytajcie czemu)

i teraz co njlepiej wziąć aby w miare nie utopić a pare złoty z komisu by wpadoł?

van - 21 Lut 2016, 22:19
branie telefonu w Play to głupota, przez okres abonamentu płaci się za niego kilka razy
Jak już musisz ten telefon wziąć to chcesz zatrzymać czy sprzedać dalej ?(edit. ok widzę że do komisu) weź coś za co zapłacisz nie więcej jak 200 a weźmiesz ok. 800. Na modelach konkretnych się nie znam ja co rok kupuję roczną używkę :-)

Freeman - 21 Lut 2016, 22:45
van napisał/a:
branie telefonu w Play to głupota, przez okres abonamentu płaci się za niego kilka razy
tak jest w każdej sieci. W T-Mobile nawet wyszczególniają to nawet na umowie. Szwagier ma taką sytuacje, że nagle abonament w TM obniżył mu się o połowę bo spłacił już telefon i teraz płaci czysty abo. Z tego co wiem to w Play dają telefony najtaniej.
Ganda - 21 Lut 2016, 23:05
Freeman napisał/a:
Z tego co wiem to w Play dają telefony najtaniej.

To źle wiesz, bo gdzieś w szufladzie walają mi się papiery od wszystkich większych operatorów i najtaniej wychodziło w T-Mobile, szukałem s5 gdzie się dało..
Koniec końców kupiłem prywatnie bo wyszło najtaniej.

Bierz flagowce samsunga i sprzedaj na allegro/olx.
Najlepszy zysk.

Freeman - 21 Lut 2016, 23:23
Ej, nie porównujmy prywatnych ofert z sieciami. Jeśli chodzi o sieci to Play miało najtaniej telefony(porównanie ofert przez neta). Nie wiem jak teraz.
Ganda - 21 Lut 2016, 23:59
Tak wiec mowie ci, ze po kalkulacji abonamentów, wliczając w to wszystkie usługi najtaniej wyszło t-mobile. I to o jakieś 400 złotych taniej niż w Playu (chociaż abonament w Playu polecam, tylko bez telefonu).
David1n - 22 Lut 2016, 21:33
Play ma najdroższe telefony ;)
Z tego względu, ze jest to sieć wyłącznie krajowa. T-Mobile, czy Orange maja tańsze, bo jako międzynarodówka biorą dużo więcej od producentów, przez co maja tańsze tel i mogą taniej puszczać. Kolega ma komis z tel i jak ja brałem abo to jedyne co się kalkulowało wziąć i sprzedać to był xbox 360 :D
Zawsze taniej jest iść i kupić sobie tel niż brać go w abonamencie.