|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Piski pod maską
kowal930120 - 1 Sty 2016, 17:43 Temat postu: Piski pod maską Witam
W ostatnim czasie kiedy zaczeły nadchodzić coraz bardziej mocniejsze ochłodzenia zauważyłem w mojej fieścinie jeden mankament
A jest on podczas ruszania strasznie piszczy spod maski samochodu tak na okres 3 sekund po czym ustaje nastepnie jak zmienie bieg na 2 to tez popiszczy chwile i ustaje wszystko wraca do normy jak silnik sie dobrze nagrzeje
Co to moze byc pasek klinowy do wymiany czy jedynie do regulacji
Drugie pytanko brzmi następująco
W ostatnim czasie wymieniałem klocki płyn i tarcze i przewody hamulcowe plus cylinderki i szczecki (ogółem prawie cały uklad hamulcowy) Jednak podczas jechania na świeta zauwazyłem jeden dziwny psikus podczas jazdy powzyzej 70 na godzine i wcisnieciu hamulca mocnej w podłoge strasznie drży kierownica i wali a hamowanie przewaznie konczy sie na pisku opon
Wiem ze moze byc dużo teorii ale tak prosił bym moze o sprecyzowanie problemu jak na razie nie mam czasu jechac do mechanika i powiedziec co sie dzieje ze względu na prace
Pozdrawiam i prosze o pomoc
ps. Jestem Laikiem w te sprawy wiec prosze o wyrozumiałość
Ganda - 1 Sty 2016, 17:54 Temat postu: Piski pod maską
kowal930120 napisał/a: | hamowanie przewaznie konczy sie na pisku opon |
a jak ma się kończyć, w aucie bez abs'u
Niezłe śmieci miałeś wcześniej w układzie hamulcowym, bo dopiero teraz odczuwasz jak ten samochód naprawdę hamuje przy większych prędkościach.
kowal930120 - 1 Sty 2016, 18:10 Temat postu: Piski pod maską ale przed wymiana spokojnie hamował a teraz tak że całą kierownica lata podczas mocniejszego hamowania
arekw - 1 Sty 2016, 18:39 Temat postu: Piski pod maską jeśli piszczenie z pod maski zwiększa częstotliwość gdy dodajesz gazu i w pewnym momencie przestaje to musisz zwiększyć naciąg paska,a najlepiej go wymienić bo koszty nie są duże. Co do bicia kierownicy to może nie dokręcone koła?
vegetagt - 2 Sty 2016, 03:12 Temat postu: Piski pod maską bicie kierownicy to mogą być krzywe tarcze. Albo ktoś spartolił montaż, albo sie wadliwe trafiły.
yoyo72 - 5 Lut 2016, 08:12 Temat postu: Piski pod maską Stawiam na tarcze. Mialem to samo w xrce. Sprawdź jeszcze czy są zaciski dokrecone i czy klocki nie są luźne.
|
|