|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Błąd E1 E1 (El EI) na panelu klimatyzacji.
edyp - 2 Gru 2015, 19:25 Temat postu: Błąd E1 E1 (El EI) na panelu klimatyzacji. Witam,
Od pewnego czasu na panelu klimatyzacji (automatyczna) w miejscu gdzie wyświetlane były temperatury zewnętrzna i wewnętrzna wyświetla się tylko E1 i E1, ewentualnie El bądź EI (jest E i pionowa kreska). Podejrzewam, że jest to wskazanie jakiegoś błędu, jednak nie wiem jakiego. Dodatkowo wg moich obserwacji, bez względu na temperaturę wyświetla się śnieżynka.
Nie wiem na ile jest to powiązane, ale w tym samym czasie radio bardzo słabo odbiera i stacje, które do tej pory pięknie odbierały teraz praktycznie nie odbierają.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
edyp - 13 Sty 2016, 20:55 Temat postu: Błąd E1 E1 (El EI) na panelu klimatyzacji. Widzę, że nikt się nie spotkał z podobnym problemem. Trochę ta usterka mnie denerwuje bo nie wiem ile jest stopni na zewnątrz ani jaką zadałem temperaturę wewnątrz.
lakiernik175 - 14 Sty 2016, 07:56 Temat postu: Błąd E1 E1 (El EI) na panelu klimatyzacji. Musisz sprawdzić czujnik temperatury. Znajduje się na srodku przedniej belki pod zderzakiem.(przerwany kabel,uszkodzony czujnik, zaśniedziałe styki)
|
|