|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Fotele nie zapamiętują pozycji - MK7
emoticon - 24 Lis 2015, 18:14 Temat postu: Fotele nie zapamiętują pozycji - MK7 W mojej 3-drzwiowej Fieście występuje problem z zapamiętywaniem pozycji fotela. Gdy go złożę i rozłożę (np. żeby wpuścić kogoś do tyłu) to na 90% fotel przesunie się o kilka pozycji do tyłu. Jest to o tyle denerwujące, że gdy jak już ustawie sobie fotel idealnie to jak tylko kogoś wpuszczam do tyłu od strony kierowcy to czeka mnie to od nowa. To powszechnie występujący problem? Może robię coś źle? Może coś jest do wyregulowania? (poprzedni właściciel coś grzebał przy samochodzie, może to on coś źle złożył, ustawił?)
emoticon - 3 Sty 2016, 12:43 Temat postu: Fotele nie zapamiętują pozycji - MK7 Nikt nic?
arekw - 3 Sty 2016, 14:00 Temat postu: Fotele nie zapamiętują pozycji - MK7 mało na ten temat nawet na innych stronach,a tu przewaga mk3,mk4 i mk6.
znalazłem tylko coś takiego http://ford-scorpio.pl/fo...der=asc&start=0
może naprowadzi cię to na jakiś trop. Piszesz że w 90% czyli 10% działa bez zastrzeżeń tak?
Jeśli tak to można wywnioskować że problem tkwi w pamięci ale może nie w samym module tylko w jego zasilaniu (coś na zasadzie kasowania się pamięci stacji radiowych po odłączeniu akumulatora) ,może aku słabe i rozruch powoduje chwilowy zanik napięcia w module i pamięć się zeruje?
aviator - 5 Sty 2016, 22:31 Temat postu: Fotele nie zapamiętują pozycji - MK7 ten typ tak ma. Jak przesuniesz fotel ze złożonym oparciem do samego przodu, to na 1000% nie zapamięta pozycji. Samo złożenie oparcia i lekkie przesuniecie sprawia, ze fotel odsuniesz na ta sama pozycje - przynajmniej tak jest z fotelem kierowcy - czasem przestawiam po zonie to wiem. Pasażera nie ruszam a i z tylu nikt nie jeździ to nie wiem
MisiekT - 5 Sty 2016, 23:10 Temat postu: Fotele nie zapamiętują pozycji - MK7 mowa w ogole o regulacji elektrycznej czy mechanicznej?
mechaniczna, przy prawidłowej obłudze, powinna zapamiętywać ustawienie
aviator - 6 Sty 2016, 19:03 Temat postu: Fotele nie zapamiętują pozycji - MK7 Z ciekawości sprawdziłem dzisiaj jak działa mechaniczna regulacja. Samo przesuwanie fotela sprawia, ze fotel wraca na swoja pozycje.
Przesuniecie fotela do przodu + dopchanie oparcia do kierownicy kasuje poprzednia pozycje i fotel można odsunąć do samego tylu...
emoticon - 13 Sty 2016, 19:17 Temat postu: Fotele nie zapamiętują pozycji - MK7 Hm, rzeczywiście problem występuje głównie, gdy fotel przesunę do oporu do przodu oraz przy tym 'dopchnięciu'. No cóż, to pozostaje nam z tym żyć
|
|