Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Zablokowane drzwi od strony kierowcy

GGienek - 13 Paź 2015, 13:50
Temat postu: Zablokowane drzwi od strony kierowcy
Witam, tak jak w temacie. Kupiłem wczoraj auto z zablokowanymi drzwiami. Fiesta posiada centralny zamek. Dzisiaj ściągnąłem cały boczek z drzwi i nie wiem co dalej. Jak je otworzyć ?
Ganda - 13 Paź 2015, 17:05
Temat postu: Re: Zablokowane drzwi od strony kierowcy
Masz tam cięgna - zobacz jak to wszystko działa i kombinuj.

Drzwi są zamknięte czy zaryglowane?

yoyo72 - 13 Paź 2015, 17:09
Kolo samego zamka w środku drzwi masz taki dzyndzel co jest połączony z ciegnem. Zdejmij to ciegno jest na takim plastiku potem wciśnij lapke do tego dzyndzla i trzeba to przycisnąć lub pociągnąć nie pamiętam juz. Powinny drzwi sie otworzyc. Mialem to samo w poprzedniej fieście. Powodzenia.
GGienek - 13 Paź 2015, 18:20
To moje pierwsze auto i nie wiem jak rozpoznać czy drzwi są zaryglowane czy zamknięte, są zablokowane i tyle :D Jutro pokombinuje. dzięki za radę :)
Ganda - 13 Paź 2015, 22:03
Słychać mechanizm jak otwierasz i zamykasz centralkę?
Albo kluczykiem?
Możliwe że tylko cięgno od klamek się zepsuło

GGienek - 15 Paź 2015, 22:04
Cześć, nic nie robiłem, pracowałem.. no i ta pogoda.. nie mam garażu. :/ Ostatnio kumpel coś zajrzał, z tego co mówił to chyba linkę podciągnął i drzwi się teraz otwierają od wewnątrz - jakiś postęp. Ciężko, bo ciężko, ale się otwierają. Zewnętrzna klamka na bank jest uszkodzona, bo lata sobie luźno. Ogólnie jest problem z centralnym zamkiem, różnie to bywa.. czasami np drzwi są otwarte, a po otwarciu wyje alarm.