|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Długa półoś w MK3
Długii - 25 Wrz 2015, 09:54 Temat postu: Długa półoś w MK3 Czy któryś z forumowiczów przedłużał długą półoś i wie dokładnie o ile ją przedłużyć???Bo przy nawrotach lub ciasnych zakrętach niestety wypada . Pozdrawiam
bobson - 25 Wrz 2015, 12:50 Temat postu: Re: [mk3]Długa półoś Półoś Ci wypada ponieważ masz coś nie tak z autem, seryjne półosie nie mają prawa wypaść na seryjnym zawieszeniu a tym bardziej na sportowym gdzie zakres pracy koła jest mniejszy.
Sprawdź łapy silnika i skrzyni, mocowanie sanek. Rozumiem, że wypada Ci długa półoś z kielicha przegubu wewnętrznego? Może ktoś tam coś kiedyś cudował i jest jakaś inna półoś?
Jaszczur - 25 Wrz 2015, 13:12 Temat postu: Re: [mk3]Długa półoś To są problemy z zawieszeniem a nie z półosią.
Długii - 25 Wrz 2015, 13:55 Temat postu: Re: [mk3]Długa półoś Tak wypada z wewnetrznego przegubu (berła) .Łapy pod skrzynia sa na sztywno ;-) mam wahacze z RST z dłuższymi sworzniami ,amory przod decarbon i sprezyny eibacha -35mm , półoś jest z CVH
bobson - 25 Wrz 2015, 14:29 Temat postu: Re: [mk3]Długa półoś Również jeżdżę na DeCarbonach z sworzniami RST, zero problemów a auto używane jest tylko do KJS i zawodów.
Masz rozpórkę dolną?
Hmmm, Ty masz RS2k, skrzynia IB5? Skrzynia siedzi idealnie na płozie czy łapy są kombinowane? Chodzi mi o to czy zespół napędowy nie jest w jakiś sposób przesunięty np w lewą strone...
yoyo72 - 25 Wrz 2015, 15:31 Temat postu: Re: [mk3]Długa półoś Jak miałem poprzednią Fieste xr2i RS to wypadła mi półoś od skrzyni , przyjechał mechanik i powiedział ,że to normalne w tym modelu, włożył tam gdzie miało być i było już ok, ale mi się to stało tylko 1 raz a zrobiłem trochę kilometrów i nie oszczędzałem auta. Zawieszenie miałem obniżone i twarde amory.Jak tobie dzieje się to częściej to albo źle ktoś włożył ,albo coś jest popsute.
Długii - 25 Wrz 2015, 20:38 Temat postu: Re: [mk3]Długa półoś Tak mam rozpórkę dolną , skrzynia biegów IB5 z futury , tak siedzi prosto na łyżwie , poduszki skrzyni skręcone na sztywno . po południu wziąłem fiestę na podnośnik i sprawdzałem różne kombinacje skrętu kół , luzu , naciągania silnikiem i siedzi normalnie , jedyne co zauważyłem to że półoś jest delikatnie zwichrowana , a podczas jazdy ,przyspieszania nie ma bicia . jutro ja wyciągnę , rozbiorę i obadam co i jak . najwyżej zawiozę do zakładu niech ja sprawdza albo wsadzę jakaś używkę....
FiFa - 28 Wrz 2015, 20:27 Temat postu: Re: Długa półoś w MK3 mi wypadala jak byly luźne tuleje na wachaczach... powichrowana połos tez na pewno temu nie pomaga...
|
|