Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [Mk4] Prawy kierunkowskaz -> dziwny problem

Motar696 - 9 Wrz 2015, 14:27
Temat postu: [Mk4] Prawy kierunkowskaz -> dziwny problem
Witajcie

Mam dziwny problem w prawym tylnym kierunkiem w swojej fieścinie , a mianowicie od jakiegoś czasu mi wywalało na desce szybko migający kierunek w prawo . Myślałem że to żarówka poszła ale nie , zamiast kierunku miga mi pozycyjne a kierónkowa żarówka ledwo świeci .

Sprawdzałem bezpieczniki , żarówki i wszystko dobre . Co może być przyczyną ?

Obstawiałem że chyba to wkład lampy ale on też wydaje się ok , więc nie mam pojęcia co robi mi taką choinke z prawej tylnej lampy ;-(

vegetagt - 9 Wrz 2015, 17:43
Temat postu: Re: [Mk4] Prawy kierunkowskaz -> dziwny problem
sprawdź masę :P
Motar696 - 9 Wrz 2015, 17:54
Mase mogło od tak sobie nagle wywalić ? :9:

Sprawdze jutro i dam znać czy pomogło.

vegetagt - 9 Wrz 2015, 18:00
Nie wiem, czy w mk4 ford już czegoś nowego nie wykombinował, ale generalnie od lampy często masz przewód masowy podłączony do budy. Takie połączenia lubią śniedzieć i choinka gotowa
Motar696 - 9 Wrz 2015, 18:15
No od kostki mam jakiś przewód/przewody (gruba izolacja) biegnące poo progu bagażnika , sprawdze je jutro rano .
arekw - 9 Wrz 2015, 19:03
Wyjmij wkład lampy i doprowadź mase na krótko, wtedy będziesz miał pewność,a w dalszej kolejności sprawdzisz przewód
Motar696 - 10 Wrz 2015, 13:06
Masa była walnięta z lewej to ją zrobiłem , ale nie rozwiązało to problemu ;-(

Dalej miga pozycyjne najbardziej , kierunek troche i ledwo co stop , co dziwne jak wyjme pozycyjną żarówkę to nie sygnalizuje mi szybko migającym kierunkiem że żarówka jest przepalona ;-| , wszytkie inne tak .

Forter - 10 Wrz 2015, 20:01
w dalszym ciągu brak porządnej masy na lampie. Sprawdź może dokładnie wtyczkę do lampy, wyczyść styki we wtyczce i w lampie podoginaj w razie konieczności i pewności dla dobrego styku