Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Termometr zewnętrzny

miro2013 - 7 Sie 2015, 23:42
Temat postu: Termometr zewnętrzny
Witam,
Dzisiaj przejeżdżając o godz. 15 przez centrum Bydgoszczy termometr zewnętrzny wskazywał od 46 do 51 stopni, takiej temperatury to ja jeszcze nie widziałem :9: . Co ciekawe auto stało na słońcu i po ruszeniu temperatura wynosiła 38 st., w centrum poszła w górę jak podałem wcześniej. Za miastem w stała wartość 37 st. Zastanawiam się czy rzeczywiście w centrum miasta temp. dochodziła do 51 stopni - jak tam wskazania Waszych termometrów w centrum dużych miast ? Podpowiedzcie gdzie jest umieszczony czujnik, standardowo w lusterku ?

danny - 8 Sie 2015, 00:23
Temat postu: Re: Termometr zewnętrzny
Standardowo w zderzaku
miro2013 - 8 Sie 2015, 12:14
Skoro jest w zderzaku to zapewne jakaś cyrkulacja powietrza od silnika spowodowała podwyższenie wskazań.
Forter - 8 Sie 2015, 13:23
u mnie wczoraj koło godziny 15tej pokazywał gdy stałem na skrzyżowaniu na światłach w Świętochłowicach 41 stopni zewnętrznej, po ruszeniu i w czasie jazdy później było 39 i 38 stopni. Więc nie tylko u Ciebie takie przypadki, czyli taką temperaturę musiałeś mieć akurat. Patelniaaa :fajka: :-)
danny - 11 Sie 2015, 13:03
miro2013 napisał/a:
Skoro jest w zderzaku to zapewne jakaś cyrkulacja powietrza od silnika spowodowała podwyższenie wskazań.

Oraz od nagrzanego asfaltu.