|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Paląca się żarówka do świateł jazdy dziennej
henio82 - 5 Lip 2015, 13:12 Temat postu: Paląca się żarówka do świateł jazdy dziennej Mam problem. Pali mi się żarówka do świateł jazdy dziennej. Wymieniłem na nową - po włączeniu światła spaliła się. Słychac w okolicy lampy jakieś strzelanie. Może ktoś poradzi co się stało? co mam zrobic? Nadmienię, że takie strzelanie miałem rok temu w drugiel lampie, ale obyło sie bez palenia zarowek i strzelanie zniklo samo.
Freeman - 5 Lip 2015, 13:32 Temat postu: Re: Paląca się żarówka do świateł jazdy dziennej Sprawdź kostkę i kabelki. Możliwe, że jest jakieś spięcie.
henio82 - 5 Lip 2015, 14:07 Temat postu: Re: Paląca się żarówka do świateł jazdy dziennej Jaką kostkę?
A wiesz może gdzie się znajduje pod maską komora z bezpiecznikami i przekaźnikami? Bo wogole nie moge jej znaleźc?!
Freeman - 5 Lip 2015, 14:10 Temat postu: Re: Paląca się żarówka do świateł jazdy dziennej Kostka którą podłączasz do żarówki. I kable które do niej dochodzą.
henio82 - 5 Lip 2015, 21:45 Temat postu: Paląca się żarówka do świateł jazdy dziennej sprawdzałem tą lampe, z okolic wtyczki słychać strzelanie. Wyjąłem wtyczkę, wyjąłem lampe i teraz nie wiem co dalej.
Moge wymienić wtyczkę, tylko nie wiem za bardzo jako bo kabelki są tam oryginalnie zarobione.
Moge tez wymienić ten zielony element ze zdjecia ale nie wiem jak, trzeba rozebrać lampe zeby ją wyjąć. Ta lampa jest wogole rozbieralna???
Jeszcze jedno pytanie: gdzie znajdują się przekaźniki od świateł mijania - jest puszka z bezpiecznikami i przekaźnikami za schowkiem pasażera, ale to nie są wszystkie, ktoś wie gdzie jest reszta?
|
|