Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Siłowniki w klapie bagażnika.

toshiba - 22 Cze 2015, 20:54
Temat postu: Siłowniki w klapie bagażnika.
witajcie
mozecie mi powiedziec czy siłownik mi padł czy moze woda cos sie tam dostało chociaz bardziej wyglada jakby cos w nim siadło.
otoz przy otwieraniu klapy juz mi jej jeden siłownik nie trzyma i opada. dodatkowo jeden siłownik jakby sie obrzygał jakims smarem i przy powolnym otwieraniu klapy sykneło mi i powietrze z duza siłą się wydostało przy okazji dajac mi w twarz..
klapa chodzi z oporem..powiedzcie mi bedzie coraz gorzej z nia? moze dojsc do sytuacji ze jej nie otworze?
2 sprawa jakie mam kupic te siłowniki? jest jakas roznica w 3d a w 5d?
i czy cały proces wymiany jest jakis skomplikowany?

z gory dzieki,
pozdrawiam

edit: chyba zły dział..prosze o podpiecie do dobrego działu. sorry napisałam z rozbiegu

MisiekT - 22 Cze 2015, 21:03

padł siłownik - kup i wymień od razu oba... może być uzywka, ale pewnie jakiś zamiennik super drogi nie będzie

co do konsekwencji - poza opadaniem klapa jest dość ciezka i jak padnie drugi to możesz mieć problem z otwarciem
sama wymiana do prosta sprawa, ale potrzebujesz kogos do trzymania klapy i jednak trochę siły

toshiba - 22 Cze 2015, 21:06

a orientujesz sie czy jest jakas roznica w tych siłownikach w 5 drzwiowych i 3 drzwiowych mk6? moze na szrocie znajdzie sie jakas fiesta ale zastanawia mnie wlasnie czy robi jakas roznice czy bedzie 5cio czy 3 drzwiowa
MisiekT - 22 Cze 2015, 21:24

jak klapy takie same to i siłowniki tez :)
Parzych - 23 Cze 2015, 01:50

MisiekT napisał/a:
jak klapy takie same to i siłowniki tez
Właśnie że klapy są inne, zresztą całe tyły są inne w MK6 3d i 5d... toshiba, zmierz długość ściśniętego i rozciągniętego "siłownika" i kupisz takie za ok 50-80zł, nowe... :ok:
toshiba - 23 Cze 2015, 07:47

okej dzieki chłopaki ;-) cos tak wlasnie mi sie wydawało ze beda inne ;) kupie i poprosze meza zeby mi zamienił :)
temat do zamkniecia