|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - Zrób to sam "SZYBER DACH"
Boss - 30 Maj 2005, 02:26 Temat postu: Zrób to sam "SZYBER DACH" A oto mój opis jak zamontować w fiescie szyber dach.
Zajeło mi to 4-5h. i kosztowało 82zł.
Mój szyber dach
Kurtus - 30 Maj 2005, 06:48
fajnie od czego jest ten szyberdach ? bo widze ze otwiera sie on calkowicie a wiem ze fiestoskie były tylko uchylne
trzeci - 30 Maj 2005, 08:32
Fajny poradnik.
Na pewno do wrzucenia na stronę klubową , lub do działu z poradnikami , zeby nie zaginął w powodzi innych topiców.
Pozdro ...
Yossarian - 30 Maj 2005, 09:24
Witam
Gratuluję, naprawdę nieźle Ci wyszło.
PS. Mógłbyś dać zdjęcie jak to wygląda od środka? Dzięki
KoRcZuS - 30 Maj 2005, 09:59
Witam! Jestem pod wrazeniem odwagi! Efekt koncowy naprawde super i koszt nie duzy! Przydaly by sie fotki od srodka jeszcze. Musze pomyslec nad tym bo tez nie mam otwieranego dachu... ;P
Fordon - 30 Maj 2005, 11:02
z zewnatrz wyglada bardzo estetycznie, jestem ciekaw jaki efekt jest w srodku auta... a jak znam zycie i ja bym zabral sie za takie przerobki to pewno padla by mi wyzynarka albo co innego :lol: Popieram ze jest to bardz dobra instrukcja jak zamontowac szyber i przydalo by sie umiescic w poradniku...
Pozdrawiam
barto - 30 Maj 2005, 11:08
zawsze myslalem ze we wszystkich fiestach sa dachy takie jak u mnie czyli uchylne az do momentu kiedy zobaczylem ta fieste na allegro http://www.moto.allegro.p...p?item=51906245
Laskosz - 30 Maj 2005, 11:09
Super poradnik juz teraz wiem jak wlozyc szyberdach do mojej fiesty
maciej - 30 Maj 2005, 11:49
Gratuluje odwagi
Boss - 30 Maj 2005, 13:05
Dzieki wszystkim.
Cytat: | fajnie od czego jest ten szyberdach ? bo widze ze otwiera sie on calkowicie a wiem ze fiestoskie były tylko uchylne |
Niestety nie wiem, on odsuwa sie tylko do polowy.
Cytat: | PS. Mógłbyś dać zdjęcie jak to wygląda od środka? Dzięki |
Nie ma sprawy zrobie to jeszcze dzisiaj
Fordon - 30 Maj 2005, 13:13
A ja mam jeszcze pytanko czym robiles te wyciecia i do czego sluza (bo nie znam sie na tym)
Pozdrawiam
Boss - 30 Maj 2005, 13:30
Cytat: | A ja mam jeszcze pytanko czym robiles te wyciecia i do czego sluza (bo nie znam sie na tym) |
Te wciecia sa zrobione wyrzynarka bo okazalo sie ze tam trzeba to troche po podcinac na sruby.
picio_18 - 30 Maj 2005, 16:28
Gratulacje za odwage no i za ładna robote
coccolino - 30 Maj 2005, 16:47
Świetna robota
Też kiedyś myślałem o zrobieniu szybera, ale mi odradzali (że niby będzie ciekło nawet z silikonem). Chyba jednak się zdecyduję Tylko muszę znaleźć odpowiedni zestawik. Chciałbym taki uchylny (jak miałem w kadett'cie - tam był z roletami).
Znalazłem coś takiego
i takiego no ale ta cena
Poczekam chyba na coś tańszego.
POZDRO.
bash - 30 Maj 2005, 16:49
1. gratuluję zacięcia
2. ładna tapicerka na drzwiach
3. jak masz wykończoną podsufitkę wewnątrz dookoła rantu?
4. czy ten silikon jak silikony zwykle nie spowoduje drastycznie szybkiego rdzewienia blachy?
napisz jak sie spisuje w eksploatacji-oryginalnie montowane szybery mają wokół otworu w dachu przetłoczenie blachy wzmacniajace i trzymające wode
LOY - 30 Maj 2005, 22:26
super wszystko pięknie ale od jednego mi skóra cierpła na plecach. Wiem czemu szyberdach tak kochają korodowac. Kolego położyłeś silikon na niczym nie zabezpieczoną powierzchnię . przy takiem nawale pracy taki feler!!!Wyłącz silnik i posłuchaj. CHRUP CHRUP to własnie odgłos żracej twój dach korozjii.
KRiS - 30 Maj 2005, 23:31
Poprostu wypasik. Jak oglądałem zdjątka to cieszyłem się że juz mam bo znając życie to bym skopał otwór i bym sie zapłakał.
Gratulacje
Pablo - 31 Maj 2005, 00:20
Wyszło wspaniale ale ja bym nie ryzykował z robotą tego bo możesz mieś kłopoty tak jak już napisali inni KOROZJA. Ale wykonanie pierwsza klasa i byle nic się nie działo
Pozdrawiam i gratuluje wykonania
Rycho - 31 Maj 2005, 09:32
Spokojnie, kolega napisał silikon ale chyba bardziej potocznie, dodał przecierz że to był uszczelniacz kauczukowy. Jeżeli nie waliło octem jak cholera to możesz spać spokojnie , chociaż rzeczywiście np klej do szyb byłby trochę lepszym pomysłem, ponieważ jest opracowany tak aby nie powodować korozji.
Rycho
Garfield - 31 Maj 2005, 11:34
z tego co sie dowiadywałem to szybery dobre zaczynaja sie od 5 stów i jak to kolo powiedział daje głowe że za rok po zimie go otworze i zamkne i guma wokuł szyby bedzie jak nowa wszystko co jest ponizej tej kwoty nie nalezy dotykać!
a tak normalnie po zimie wiekszośc szyberów trzeba zakleic na głucho właśnie siliconem!
takie dostalem info! dlatego zrezygnowałem!
Domino - 31 Maj 2005, 13:38
Ja bym sie nie odważył. Respect for You
malek - 6 Cze 2005, 20:35
Też chciałbym zobaczyć zdjęcia podsufitki... a tak pozatym to nieźle!
A jeszcze mam pytanko gdzie kupiłes ten szyberdach, bo 55 to jak darmo
Boss - 7 Cze 2005, 00:46
Szyber kupilem na allegro
KoRcZuS - 7 Cze 2005, 11:42
Szyber dobry bo odsuwany, moj wujaszek ma we fiescie szyber uchylany do gory tylko i mowil ze nic to nie daje, ale kiedys jak mial w innym aucie odsuwany to mowil ze byl efekt.
Boss - 7 Cze 2005, 11:55
No zgadza sie ja go zawsze odsuwam no chyba ze pada a ja pale to mam uchylony.
coccolino - 7 Cze 2005, 15:39
KoRcZuS napisał/a: | Szyber dobry bo odsuwany, moj wujaszek ma we fiescie szyber uchylany do gory tylko i mowil ze nic to nie daje, ale kiedys jak mial w innym aucie odsuwany to mowil ze byl efekt. |
Ja miałem uchylany (w Kadett'cie ) i było spoko. Jeździłem też golfem z odsuwanym...i powiem tylko tyle, że wolę uchylany
Junior - 7 Cze 2005, 16:19
bardzo fachowy poradnik zmajstrowałeś znajomy zakładał kiedyś szyberdachy zawodowo i robił tak samo jak ty tylko wycinał dzióre razem z podsufitką nieściągał jej ale jest super x100 POZDRAWIAM
maciej - 7 Cze 2005, 17:22
mam mozliwosc kupienia szybera razem z podsufitka ale strach przed cieciem dachu raczej wygra.moze kiedys sie odwaze
bosman - 9 Cze 2005, 12:16
proszę o info jak zrobiłeś posufitkę, jak ja połączyłeś, a najlepiej fotkę, to by wyjaśniło już wszsytkie watpliwości, ale robota pierwsza klasa, chyba zacznę o tym myśleć poważnie, pozdrawiam
Boss - 30 Cze 2005, 01:29
Chcialem sie pochwalic ze miną juz miesac a ja nie mam zadnych problemów z mojim szyber dachem . Troche chęci i odwagi a bedziesie miec nowe okno na swiat.
Pablo - 30 Cze 2005, 22:25
Boss napisał/a: | Chcialem sie pochwalic ze miną juz miesac a ja nie mam zadnych problemów z mojim szyber dachem . Troche chęci i odwagi a bedziesie miec nowe okno na swiat. |
No to super ale zobaczymy na jesien jak bedzie wiecej opadów
Piesek - 12 Lut 2006, 23:37
Witam! Mineło pól roku i jak teraz szyber się sprawuje? A wogule od jakiego auta jest ten szyber ?
Boss - 13 Lut 2006, 16:25
Witam
Z szyber dachem nie mam najmniejszych problemów, żadnych wycieków ani oznak korozji. Niestety nie mam pojęcia, z jakiego samochodu pochodzi ten szyber dach.
|
|