|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Konsola - jak rozebrać?
yoyo72 - 4 Kwi 2015, 22:01 Temat postu: Konsola - jak rozebrać? Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem jak bezinwazyjnie wyjąć ta cała ramkę co zaznaczyłem na zdjęciu. Potrzebuję tą ramkę wyjąć i nie chcę nic znowu urwać. Może ktoś ma jakiś schemat ,albo coś ,jak to wyjąć? Są tam jakieś zatrzaski czy śruby?Z góry dzięki za pomoc.
szynszyl - 4 Kwi 2015, 23:09
suwaki się ściagają.
pokrętło chyba miało zatrzask na cienki śrubokręt. nie pamietam już ale popatrz czy nie ma dziurki. wszak kilka lat minęło od posiadania mk3.
nie pamietam, ale na dole były dwie śruby (???)
yoyo72, taki intelygent a nie rozbierze ha ha .. wesołych świąt
Peedro - 4 Kwi 2015, 23:32
j/w jedna śruba pod popielniczką, pokrętło bez śrubokręta schodzi, wystarczy mocno pociągnąć. Jak odkręcisz śruby od dołu obie, to wtedy od dołu pociągasz i delikatnie z wyczuciem ściągniesz.
Mariox003 - 4 Kwi 2015, 23:42
Pod popielniczką są dwie śruby. Jak wyciągniesz popielniczkę, to jedną śrubę będziesz miał widoczną na dole po prawej stronie, drugą u góry po środku, trzecia powinna być na dole po lewej stronie. Po uprzednio wyciągniętych suwakach wyciągasz pokrętło(nie pamiętam czy jest sens jego wyciągania,choć ostatnio rozbierałem tą konsolkę) potem u góry po prawej i lewej stronie masz zatrzaski(takie blaszki zatrzaskowe) ja tego nawet nie podważałem śrubokrętem, bo samo łatwo wychodziło. Jak dalej nie jesteś pewien jak to zrobić, i jak chcesz to mogę zdjęcia jutro porobić i małą fotorelacje z tego zrobić
yoyo72 - 4 Kwi 2015, 23:43
Dziękuje za podpowiedzi. Pytam bo kiedyś to rozbierałem w xrce i nie mogłem tego ściągnąć i urwalem coś tam i były problemy . Jeszcze raz dzięki . Spróbuje i zobaczymy co wyjdzie. Wesołych świat.
|
|