|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Funkcja "pamięci" elektrycznych szyb
simko1 - 8 Mar 2015, 15:15 Temat postu: Funkcja "pamięci" elektrycznych szyb Witam
Mam pytanie. Czy w fiestach z fabrycznymi elektrycznymi szybami z przodu jest (chyba tak się to zwie) pamięć???
Tzn. po naciśnięciu(nie ważne czy w górę czy w dół) przełącznika od szyb i chwilowym przytrzymaniu a następnie puszczeniu szyby same "pojadą" do samej góry/dołu???
Kupiłem fiestę świeżo po wymianie akku a wiem że w niektórych autach właśnie po wymianie akku trzeba na nowo to funkcję "zaprogramować".
FFDriver - 8 Mar 2015, 20:38
Tak trzeba programować. Nie pamiętam procedury ale trzeba kilka razy opuścić i podnieść szybę z cały czas trzymanym przyciskiem i powinno wrócić do normy.
Parzych - 8 Mar 2015, 22:16
FFDriver, to nie MK7 , w MK6 nie ma takiej opcji, jest tylko pełne opuszczenie szyby kierowcy, po naciśnięciu przycisku do drugiego "kliknięcia", przycisk szyby pasażera trzeba trzymać do końca opuszczania, tak samo podnoszenie obu szyb...
FFDriver - 9 Mar 2015, 17:58
A to sorry, bo w Tigrze miałem tak samo.
Czyli dłuższe przytrzymanie powodowało całkowite zamknięcie/otwarcie. Natomiast zawsze po odłączeniu aku trzeba było to "zaprogramować" ponownie.
W MK7 jest to samo - jest auto opuszczanie/podnoszenie ale po odłączeniu aku trzeba programować na nowo.
|
|