|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - niedziałający zegarek
Karyl95 - 27 Lut 2015, 20:33 Temat postu: niedziałający zegarek Fiesta MK3 94 1.1i
Mam problem, podłączałem kostkę ISO radia pod kable auta i zegarek nie wskazuje godziny, ale podświetlenie działa prawidłowo, co może być przyczyną?
brewa7 - 28 Lut 2015, 19:19
A jak wszystko odepniesz to jest w porządku z zegarkiem? Może gdzieś zwarcie robi. Musiałbyś rezebrać całą konsolę środkową i obejrzeć wszystkie przewody idące z zegarka, czy się gdzieś przypadkiem nie łączą z radiem.
Karyl95 - 28 Lut 2015, 20:39
wlasnie nie lączą sie z radiem wszystkp jest wporzadku tylkp jednp mnie zastanawia bo nie mam podłączonego kabla z akumulatora ale to nie powinno byc problemem nie wskazywania godziny
DemptD - 28 Lut 2015, 21:28
Karyl95, miej do nas szacunek i przeczytaj post zanim go wyślesz.
Odnośnie tego to weź miernik i sprawdź czy na pinach zegarka masz napięcie - jak go nie ma to szukasz po kablach gdzie się zgubiło
Freeman - 28 Lut 2015, 21:36
Karyl95, Nie. Nie będziemy tracili czasu na takie pisaniny. To nie jest forum polonistyczne, ale tego się nie da zrozumieć.
Jeśli chcesz otrzymać pomoc, zadbaj o to , abyś został zrozumiany. Napisz w zrozumiały sposób o co Ci chodzi.
brewa7 - 1 Mar 2015, 00:18
Karyl95 napisał/a: | wlasnie nie lączą sie z radiem wszystkp jest wporzadku tylkp jednp mnie zastanawia bo nie mam podłączonego kabla z akumulatora ale to nie powinno byc problemem nie wskazywania godziny |
Ty to ja Cię nie kumam... O co Ci chodzi? Nie masz podłączonego akumulatora i dziwisz się czemu zegarek nie działa? No chyba normalne, że jak prądu nie ma to i zegarek nie działa. No chyba logika?!
Karyl95 - 1 Mar 2015, 11:19
Bo wydaje mi się że skoro oświetlenie zegarka działa to prąd mu dochodzi
DemptD - 1 Mar 2015, 14:20
To źle Ci się wydaje
brewa7 - 1 Mar 2015, 19:45
Kolego... Jak oświetlenie zegarka działa to znaczy tylko że prąd do żarówki dochodzi i to wszystko. Ale zegarek ma 2 plusy. Jeden to żarówka, a drugi to elektronika zegarka. Jak plus na elektronikę nie dochodzi to dupa.
Już ktoś wcześniej pisał. Sprawdź plusy w zegarku. Powinny do zegara dochodzić 3 góra 4 kable. Z czego dwa są plusami i jeden lub 2 masami. Prościej się nie da.
DemptD - 2 Mar 2015, 08:48
brewa7, w zegarku z MK3 są 4 piny, w zegarku z MK3,5 jest 6 pinów
|
|