|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Lampy i kontrolka
tup.tup - 15 Lut 2015, 23:51 Temat postu: Lampy i kontrolka Witam. Posiadam Fiestę z 2004 roku, 1.4 tdci. Mam problem ponieważ podczas jazdy zapala mi się kontrolka od ręcznego (powtarza się wielokrotnie, po chwili gaśnie). W czym leży problem ? Drugie moje pytanie dotyczy przedniej lamp ponieważ mam złamane uchwyty i regulacje a klosz i odbłyśnik w idealnym stanie to mam pytanie czy można wymienić sam tył tej lampy(ten czarny) na wersje od anglika ? Czy da się rozkręcić tą lampę jakoś ?
Parzych - 16 Lut 2015, 04:41
tup.tup napisał/a: | podczas jazdy zapala mi się kontrolka od ręcznego (powtarza się wielokrotnie, po chwili gaśnie) | Sprawdź poziom płynu hamulcowego
tup.tup napisał/a: | Czy da się rozkręcić tą lampę jakoś ? | Da się rozkleić, na gorąco (mocna suszarka lub opalarka)
tup.tup - 16 Lut 2015, 10:11
Bardzo śmieszne.....
Freeman - 16 Lut 2015, 10:15
tup.tup, Przecież Parzych, Ci prawidłowo odpowiedział. Więc o co chodzi?
tup.tup - 16 Lut 2015, 11:27
No nic, chodziło mi czy da się jakoś rozkręcić żeby ją potem złożyć bo wiadomo że już nie będzie tak szczelna ta lampa
Freeman - 16 Lut 2015, 11:40
Nie da się rozkręcić jedynie rozkleić, ale jest gdzieś na forum relacja krok po kroku jak to zrobić.
vegetagt - 16 Lut 2015, 15:58
Ja tam kleilem na zwykły czerwony silikon (bo estetyka średnio mnie interesuje) i nie zauważyłem, by ta lampa jakoś parowała czy woda sie w niej zbierała.
tup.tup - 16 Lut 2015, 23:55
Wielkie dzięki panowie, kontrolka nie świeci
A skoro da się lampę skleić to zrobię ale poczekam aż się ociepli trochę.
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Lut 17, 2015 00:01 ]
A mógłbym prosić jeszcze o link do tego demontażu bo niestety nie mogę znaleźć...
Parzych - 17 Lut 2015, 00:58
tup.tup napisał/a: | Wielkie dzięki panowie, kontrolka nie świeci | Dolałeś płynu hamulcowego tup.tup napisał/a: | A mógłbym prosić jeszcze o link do tego demontażu bo niestety nie mogę znaleźć... | W tuningu stylistycznym jest podwieszony temat o przyciemnianiu/malowaniu reflektorów
|
|