Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Problem ze zbierająca sie woda w kole zapasowym

artur890 - 18 Sty 2015, 12:15
Temat postu: Problem ze zbierająca sie woda w kole zapasowym
Mama duży problem z zbierająca sie woda w kole zapasowym i nie tylko mokre całe mam fotele tylnie i przykrywkę do koła zapasowego czy ktoś mi podpowie gdzie jest problem i co mam zrobić żeby uniknąć czegoś takiego znow
Freeman - 18 Sty 2015, 13:00

Coś kojarzę. :hahaha:
artur890 - 18 Sty 2015, 13:50

Bardzo śmieszne z zamknięciem klapy
Freeman - 18 Sty 2015, 14:17

Nie oczekuj innej odpowiedzi jeśli problem opisujesz w taki sposób.
vegetagt - 18 Sty 2015, 14:20

Ale co tu odpowiadać? Jedna osoba do bagażnika, a druga niech polewa wodą z wiadra (lub ciśnieniowo - na myjce) i trzeba szukać. Innej drogi chyba nie ma :/ To nie mk2, że zawsze cieknie przez lampy.
artur890 - 18 Sty 2015, 15:00

Rozebralem cały tył ale nigdzie nie widać którędy by mogła woda sie dostawa. Przez lampę tez nie ma opcji bo jest sucho. Jest to tylko z prawej strony ,wody było tyle ze doszła do fotela pojedynczego z tylu i całe jest teraz mokry . teraz sie zastanawiam którędy woda moze sie dostawać czy przez ten plastik wykończeniowy na dachu czy przez klapę
Robert - 18 Sty 2015, 19:17

auto było bite ?
artur890 - 18 Sty 2015, 19:30

Juz sie wyszysko wyjaśniło i znalazła sie przyczyna. Jak by ktoś miał taki problem to pisać wszystko powiem na co musi patrzeć i co zrobic
Robert - 18 Sty 2015, 19:34

no to po to jest forum żeby go opisać
Puff - 19 Sty 2015, 03:00

Robert napisał/a:
no to po to jest forum żeby go opisać

Kolega ma iPhone'a - to zobowiązuje do hipsterskich zachowań na forum :ok:

Parzych - 19 Sty 2015, 03:08

Robert napisał/a:
po to jest forum żeby go opisać
Czego można się spodziewać po kimś, kto ma w zadzie poprawną pisownię po polsku (i nasze oczy) <???>
kamilecki - 14 Mar 2015, 17:57

Na 90% pęknięcie uszczelnienia na końcach rynienek dachowych..
Trzeba zdjąć listwy maskujące łączenie dachu z błotnikami i przy końcu (przed samą klapą tylną), pomalować bit-gumem lub innym konserwatorem. Problemem jest twarda masa uszczelniająca która potrafi pęknąć, że nawet tego nie widać.
Pozdro!

C@rlo$ - 16 Lut 2016, 07:13
Panowie w ASO stwierdzili, że w MK7 już nie ma problemu z pękającą masą uszczelniającą, ale widocznie są niedoinformowani lub po prostu nie chce im się tego robić :|
edek1977 - 13 Sie 2016, 21:51
mnie woda wlewała się przez tą membranę przy kole zapasowym, bo jak montowali czujniki parkowania, nacięli ją i puścili kable ale nie uszczelnili silikonem.
bobecki - 24 Sty 2017, 17:31

u mnie wlewała się przez lampę która była rozszczelniona.
marianek1972 - 21 Lut 2017, 22:39

Witam wszystkich, dzisiaj walczyłem z wodą w bagaźniku wykluczam po kolei moźliwe miejsca przecieku 1 lampa 2 mocowanie teleskopu klapy bagaźnika 3 rynienka dachowa. Cieknie napewno od góry,proszę o szybką pomoc
swampshark - 22 Lut 2017, 08:25

U mnie w Fiestaszku po podniesieniu klapy bagażnika obok zawiasu na łaczeniu blach dachu i tylnej ćwiartki ktoś położył coś jakby uszczelnienie silikonowe. Może to kolegów nakieruje. Pozdrawiam
wlodek318 - 22 Lut 2017, 11:19

swampshark napisał/a:
po podniesieniu klapy bagażnika obok zawiasu na łaczeniu blach dachu i tylnej ćwiartki

U mnie po stłuczce też tym łączeniem dostawała się woda. Po uszczelnieniu problem zażegnany.
Polecam sprawdzić też uszczelki od wiązki elektrycznej i przewodu spryskiwacza tylnej szyby.