Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Pod¶wietlany przycisk otwierania bagażnika

dominik218 - 15 Sty 2015, 22:38
Temat postu: Pod¶wietlany przycisk otwierania bagażnika
Witam ponownie

posiadam taki oto przycisk otwierania bagażnika i mam pytanie czy jest on pod¶wietlany? gdyż na jednej anglojęzycznej stronie znalazłem ze te z 4stykami s± pod¶wietlane(ale nie było tam zdjęc) a nie mam jak go rozebrać by sprawdzić czy jest tam dioda i czy działa ;) bo przy próbie od pod¶wietlenia przycisków szyb nic się nie ¶wieciło

tak więc.. czy jest on pod¶wietlany? je¶li tak to który styk to masa(B) a który styk to pod¶wietlenie(G\Y)

lub jak go rozebrać by to sprawdzić?

DemptD - 15 Sty 2015, 23:06

po prostu popatrz na wtyczkę, tam gdzie masz kable to masz otwieranie bagażnika, pozostałe 2 wolne piny s± od pod¶wietlenia
Puff - 16 Sty 2015, 00:20

Znaj±c życie 2 drobne ¶rubokręty płaskie po bokach i po podważeniu zaczepów cało¶ć się rozejdzie na 2 czę¶ci...
dominik218 - 16 Sty 2015, 06:02

To które dwa piny s± od pod¶wietlenia a które od sterowania to wiem, bardziej chodziło mi czy na pewno on jest pod¶wietlany ;) noo ale dalej będę próbować po powrocie z pracy
DemptD - 16 Sty 2015, 08:15

dominik218, tego się nie dowiesz dopóki nie spróbujesz, był wersje z i bez pod¶wietlenia
dominik218 - 16 Sty 2015, 10:04

To może inaczej... pod wolne piny mam podpinać kabelki od pod¶wietlenia(sszaro/żółty) i od masy(br±zowy)?

EDIT:

teraz w 100% pewne że w moim przycisku brakuje żaróweczki/diody ;)