|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Hyde-Park - Kupienie auta po wypadku na czesci
czeski12 - 7 Sty 2015, 12:52 Temat postu: Kupienie auta po wypadku na czesci Witam,
Planuje zakup xr2i po wypadku, wjechała komu¶ w dupsko, silnik cały poza chłodnic± i wentylatorem. Głownie chodzi mi o to żeby przerzucić silnik do mojej, no i pare innych gratów. Jak domniemam auto jest pewnie bez dowodu rejestracyjnego, ale za to ma ważne OC. I tu wła¶nie chodzi jak to zrobić, czy mogę z tego auta wyciagnać silnik i inne czesci mi potrzebne ? Czy te auto musze rejestrować na siebie ? Jeżeli tak to jak to zrobić bez dowodu ? No i kolejne pytanie czy po wyciagnieciu potrzebnych czesci jaki¶ moge to sprzedać komu¶ z ogłoszen "kupie cale lub uszkodzone" ? Czy wogole mi to kto¶ wtedy weżmie ?
kuba87 - 7 Sty 2015, 15:27
kupujesz wyciagasz co chcesz stare zuzyte czesci wsadzasz do srodka jak leci byle sie maa zgadzała i złomujesz. I jeszcze na niektorym szrocie za to zapłac±
vegetagt - 7 Sty 2015, 15:28
kuba87 napisał/a: | I jeszcze na niektorym szrocie za to zapłac± |
a na innych ty im dopłacisz
czeski12 - 7 Sty 2015, 16:49
Dobra a jak z zarejestrowaniem samochodu, czy musze, jezeli bym się nie wyrobił w 30 dniach ? No i co jakby się masa nie zgadzała, bo nie planuje odrazu przekladac silnika, tylko jego remont, a wtedy troche masy upłynie.
odyniec - 7 Sty 2015, 20:07
a co ty chcesz rejestrowac? wrak? a po co?
Mariox003 - 7 Sty 2015, 20:21
Ja będę brał na czę¶ci za jaki¶ czas auto i z tego co dowiedziałem się w pobliskiej urzędowej kasacji pojazdów jak to się okre¶la, to wystarczy, żeby auto było na kołach i miało jak±¶ budę(nie rozwalon± na tyle, że zostanie sama podłoga z kołami) z blachami/numerami. Silnika, wnętrza, szyb i innych może nie być(wnętrze i szyby i tak na ¶mietnik wywalaj±). Ogólnie na twoim miejscu wybrałbym się na twoim miejscu na szrot i się dopytał jak u nich to wygl±da.
kuba87 - 7 Sty 2015, 20:39
no i tak najlepiej, a termin 30 dni blabla mozesz spokojnie olac, i tak zeby ten wrak zarejestrować musisz zrobic przeglad, naprawić po wypadku itd. robisz jak w pierwszym poscie napisałem
diablo189 - 22 Sty 2015, 13:11
albo Posprostu wez zpisz umowę na jakiego¶ araba i wtedy masz wszystko dla siebie :-D
|
|