Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Problem z centralnym zamkiem (dokładany)

Fitte - 26 Gru 2014, 16:04
Temat postu: Problem z centralnym zamkiem (dokładany)
Kilka dni temu podłączyłem uniwersalny centralny zamek w mojej fieście marki Vertex i wszystko hulało pięknie, otwierał z daleka aż do następnego dnia, zasięg spadł do odległości szyby i skierowania w kierunku sterownika/anteny. Oby dwa piloty mają to samo. Przedłużyłem antenę, trochę się zmieniło ale nie wiele. Dziwi mnie fakt ze wcześniej nawet na krótkiej antenie było pieknie. Jakieś rozwiązanie?
MisiekT - 26 Gru 2014, 16:06

sprawdzales na nowej baterii? w sensie ze sklepu, a nie tej z zestawu
Fitte - 26 Gru 2014, 16:14

Brałem to pod uwagę ale z racji, że są święta nie miałem gdzie kupić. Fabrycznie w tych pilotach baterie są nowe i w pierwszym dniu na obydwóch otwierało bez problemu. Spróbuje może jutro kupić jakieś baterie markowe.
Freeman - 26 Gru 2014, 16:29

Nie wiadomo ile te baterie z zestawu przeleżały, a baterie też mają termin ważności.
MisiekT - 26 Gru 2014, 17:48

stare baterie tak czesto maja, wiec zacznij od wymiany na nowe - po co szukac dziury w calym...
Fitte - 28 Gru 2014, 21:33

Kupiłem dwie nowe baterie z Energizera i dalej to samo :[ Wina tkwi w centralce albo coś jest źle podłączone. Czesto pilot nie działa i dopiero po odpaleniu samochodu i ponownej kalibracji zaczyna działać ale tak jak wczesniej z bliska :/