Forum FiestaKlubPolska -

Hyde-Park - MK4/MK5 do kjs?

suchyd - 16 Gru 2014, 12:25
Temat postu: MK4/MK5 do kjs?
Witam wszystkich!
Śledzę forum już od jakiegoś roku i w końcu postanowiłem się ujawnić ponieważ mam dylemat. Czy kupić fieste mk4/mk5 1.25/1.4 i przerobić ją do kjs czy raczej postawić na inne auto np. SC,CC,Swifta. Widzę na forum ,że mało jest fiest mk4/mk5 przerobionych do kjs głownie są to starsze fiesty. Miałem fieste mk4 1.25 która była kompletnie seryjna i startowałem nią w kzk z jakimiś tam wynikami. Później sprzedałem fieste i przewinęło się pare aut a obecnie posiadam mr2 sw20. Jednak mam jakiś sentyment do mk4 i chciałbym na bazie takiej fiesty zbudować rajdówke tylko właśnie nie wiem czy to dobry wybór.
Pozdrawiam!

A tutaj zdj mojej fieściny:

Qzyn - 16 Gru 2014, 19:19

to generalnie zly pomysl ale ja ide podobna droga ze wzgledu na sentyment do fiesty :) Najpierw przemysl ile roboty chcesz wlozyc w projekt w jakiej klasie jezdzic czy masz konkurencyjny silnik ktory mozesz uzyc czy swap wchodzi w gre a potem mozna myslec dalej :) Ja ide na calosc i wkladam 2.0 ;)
suchyd - 18 Gru 2014, 16:53

Dziekuje za odpowiedz :)
Wiadomo na początek myślę ,że startowałbym w klasie do 1400. Więc Fiesta z motorownią 1.4 by starczyła. Na początek nie montował bym klatki tylko zajął się ogarnięciem budy z rdzy , usztywnieniu budy i sportowym zawiasie + kubełki pasy itp. A pewnie z upływem czasu by coś się modziło dalej.

Qzyn - 18 Gru 2014, 18:47

Fiesta bedzie na pewno tania ale w klasie 1400 ze swiftami GTI nie bedziesz mial zadnych szans. Wiec pomysl czy zalezy ci na razie na nauce czy niskich kosztach :)
suchyd - 24 Gru 2014, 19:16

Myslalem nad swiftem ale do tego czesci nie ma i wgl rdzewieją podobno strasznie. W takim razie co byś polecił na początek? Myślałem też nad poldkiem k16 bo jednak rwd to rwd. Francuzy odpadają. :ok:
TomeX500 - 24 Gru 2014, 21:34

Żeby wygrywać no to tylko japoniec albo francuz, albo jakiś doinwestowany fiacik... Albo wyjątkowy skill w prowadzeniu ;)
Qzyn - 25 Gru 2014, 10:46

Chcesz sie w miare tanim kosztem bawic w rally? Idz w sprawdzone auta: sej 1,2 , saxo, astra gsi, civic a jak chcesz rwd to bmw e30 np 1,8is
A jesli nie zalezy ci na bardzo konkurencyjnym sprzecie i ma byc fiesta to MK3 rs1800