Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [Ogólny] Malowanie sprężyn.

maerik - 24 Maj 2005, 23:41
Temat postu: [Ogólny] Malowanie sprężyn.
Tak, wiem - bardzo juz jestem spiacy i przychodza mi fajne rzeczy do glowy... ale nie - serio sie pytam - jaka farba pomalowac sprezyny zeby mialy trwaly kolor? :yes:
Kowal - 25 Maj 2005, 01:36

No wlasnie , sam sie zastanawialem ostatnio ??
I zeby farba niepoodpryskiwała ( bo przeciez sprezyna pracuje , ugina sie ) ??
Moze farba olejna kałczukowa ??

bash - 25 Maj 2005, 09:17

hmm-moze jakiś chlorokauczuk-malowałem takim czerwonym dach swojego blaszaka (ocynk blacha falista) i trzyma się dobrze, mimo że warunki niekorzystne - z ciekawości bawiłem się w wyginanie blachy pomalowanej i nie odchodzi zbyt łatwo-można sprobowac ale pewnie i tak zejdzie w samochodzie - zbyt trudne warunki
LOY - 25 Maj 2005, 16:55

przepis danie a,la sportowe spręzyny :D
kilka dorodnych spręzyn(mogą być nieswieze)
obczyszczamy z rdzy -jeśli takowa jest. kupujemy dodatek do farby zwany PLASTYFIKATOR lub ELASTYCZNOSĆ dodajemy tego ustrojstwa najpierw do gruntu (jak rdza) a potem do koloru. Jak rdzy niema to odtłuszczamy fabryczne malowanie, kładziemy przyczepnosc ,a na to kolor z tymże plastyfikatorem. Danie dla jednej osoby. Smacznego!

maerik - 25 Maj 2005, 17:22

LOY napisał/a:
przepis danie a,la sportowe spręzyny :D

Ten Pan to chyba profi... barman - na 2 palce ;>
Jeszcze co Pan sadzi o trwalosci tych specyfikow (masturbator plastyfikator czy jak im tam)...

LOY - 25 Maj 2005, 21:19

ty mi to powiesz za pół roku! hahahaahah

przy tych skojażeniach albo słabej pamięci to lepiej nie ruszaj tych sprezyn bo jeszcze WIBRATOR kupisz i zechcesz nim lakierowac :hahaha: :hahaha:

kauserowicz - 26 Maj 2005, 11:58

Jak chcesz mieć trwały kolor to kup sobie kolorowego wężeka i naciągnij na sprężynkę , można skojażyć z gumką na instrument :rotfl:
Niewydaje mi się aby ta farba długo tam pobyła , ja bym spróbował hamerajtem pomaziać

LOY - 26 Maj 2005, 12:31

zauważyłem w wypowiedziach pewną regułę. HAMMERITE jest dobry na wszystko. Na zaciski,rdzę silnik,spręzyny teraz nawet. No cudowny środek poprostu. Panowie nie wierzcie az tak ślepo reklamom!!! A HAMMERITEM sobie najlepiej zbroje pomalujcie. Kauserowicz tobie sie może wydawac a ja WIEM że farba z tymi dodatkami jest bardzo elastyczna ,tak bardzo ze zmieniłem kiedys kolor winilowych elementów na tapicerce drzwi ...i nie pękała.
kauserowicz - 26 Maj 2005, 23:19

Wporządku LOY , ja tylko mówię że hamerajt też może zdać egzamin bo niraz do różnych rzeczy go używałem i nie nażekałem , fakt połysku za bardzo to to nie ma
Teraz zostaje pytanie czy warto wyciągać sprężyny aby to wszystko ładnie oczyścić i pomalować :he:

Kowal - 27 Maj 2005, 13:24

Chyba ze ktos kupił uzywki troszke nadgryzione zebem czasu ??
I bedzie je dopiero zakladal a przed tym chce je troszke doprowadzic do ładnego wygladu :lol: