|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Kluczyk Ford Fiesta MK4
Fiesta98/99 - 21 Lis 2014, 14:59 Temat postu: Kluczyk Ford Fiesta MK4 Cześć Wszystkim
Mam pytanie do was posiadam kluczyk od mojej Fiesty MK4 1999r. o dokładnie taki :
http://mr-fix.pl/wp-conte...deo-kluczyk.png
Jak widać na jednym przycisku jest jedna strzałka a na drugim dwie strzałki (mam centralny zamek) lecz otwieram auto z kluczyka bo prawdopodobnie jest już skopana bateria bo czasami tak na sekundę zaświeci się ta czerwona kontrolka ale mniejsza o to
Chciał bym się od was dowiedzieć od czego są te dwa przyciski na tym kluczyku ?
Pozdrawiam
Freeman - 21 Lis 2014, 15:23
Pewnie jeden do otwierania, drugi do zamykania.
Parzych - 21 Lis 2014, 15:28
Fiesta98/99 napisał/a: | od czego są te dwa przyciski na tym kluczyku ? | Wymień baterię, a się dowiesz do czego służą te przyciski...
ravenpoz - 22 Lis 2014, 13:57
mam identyczny, jednym otwierasz, drugim zamykanie + ryglowanie. Czerwona dioda świeciła u mnie tylko przy kodowaniu kluczyka z samochodem. przy normalnym użytkowaniu nie świeci. jest to pilot na podczerwień czyli kluczyk musisz kierować na lusterko wsteczne. Zanim masz tam taki czarny panel - to jest odbiornik podczerwieni.
kosa006 - 23 Lis 2014, 21:39
Dołączając się do tematu mógłby ktoś rozebrać swój kluczyk i powiedzieć mi jak to jest z bateriami oraz tą blaszką okrągłą? W jakiej są kolejności. Albo zrobić zdjęcie. Dziękuję.
Parzych - 23 Lis 2014, 23:59
kosa006, a sam nie możesz swojego rozebrać Czy już rozebrałeś i nie pamiętasz jak poskładać
kosa006 - 24 Lis 2014, 13:32
No właśnie rozebrałem bo przestał działać i mam lipę teraz
[ Dodano: Wto Lis 25, 2014 13:19 ]
Ogarnąłem już.
Jest po prostu w srodku okrągła blaszka która powinna być na dole potem dwie baterie CR2016 i tyle. Wymieniłem baterie i pilocik żyje
|
|