Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Kluczyk Ford Fiesta MK4

Fiesta98/99 - 21 Lis 2014, 14:59
Temat postu: Kluczyk Ford Fiesta MK4
Cześć Wszystkim :)

Mam pytanie do was posiadam kluczyk od mojej Fiesty MK4 1999r. o dokładnie taki :

http://mr-fix.pl/wp-conte...deo-kluczyk.png

Jak widać na jednym przycisku jest jedna strzałka a na drugim dwie strzałki (mam centralny zamek) lecz otwieram auto z kluczyka bo prawdopodobnie jest już skopana bateria bo czasami tak na sekundę zaświeci się ta czerwona kontrolka ale mniejsza o to :)

Chciał bym się od was dowiedzieć od czego są te dwa przyciski na tym kluczyku ?

Pozdrawiam :)

Freeman - 21 Lis 2014, 15:23

Pewnie jeden do otwierania, drugi do zamykania.
Parzych - 21 Lis 2014, 15:28

Fiesta98/99 napisał/a:
od czego są te dwa przyciski na tym kluczyku ?
Wymień baterię, a się dowiesz do czego służą te przyciski... :devil:
ravenpoz - 22 Lis 2014, 13:57

mam identyczny, jednym otwierasz, drugim zamykanie + ryglowanie. Czerwona dioda świeciła u mnie tylko przy kodowaniu kluczyka z samochodem. przy normalnym użytkowaniu nie świeci. jest to pilot na podczerwień czyli kluczyk musisz kierować na lusterko wsteczne. Zanim masz tam taki czarny panel - to jest odbiornik podczerwieni.
kosa006 - 23 Lis 2014, 21:39

Dołączając się do tematu mógłby ktoś rozebrać swój kluczyk i powiedzieć mi jak to jest z bateriami oraz tą blaszką okrągłą? W jakiej są kolejności. Albo zrobić zdjęcie. Dziękuję.
Parzych - 23 Lis 2014, 23:59

kosa006, a sam nie możesz swojego rozebrać <???> Czy już rozebrałeś i nie pamiętasz jak poskładać :?:
kosa006 - 24 Lis 2014, 13:32

No właśnie rozebrałem bo przestał działać i mam lipę teraz :D

[ Dodano: Wto Lis 25, 2014 13:19 ]
Ogarnąłem już.

Jest po prostu w srodku okrągła blaszka która powinna być na dole potem dwie baterie CR2016 i tyle. Wymieniłem baterie i pilocik żyje :)