Forum FiestaKlubPolska -

Hyde-Park - kupno felg aluminiowych w zimie

Daniel-88 - 11 Lis 2014, 11:37
Temat postu: kupno felg aluminiowych w zimie
Panowie zmieniałem ostatnio opony na zimowe i wdałem się w rozmowę z właścicielem serwisu gdzie kupiłem i montowalem opony nas temat felg aluminiowych, a dokładnie to o momencie ich zakupu. Planuje kupić felgi Alu na lato do Fiesty tak mniej więcej na przełomie lutego i marca, jednak pan w tym serwisie mówił ze teraz są najtańsze felgi a po nowym roku pojda w górę, bo firma ma plan sprzedaży założony na rok i tańsze felgi moga być co najwyżej teraz ewentualnie w grudniu, a po nowym roku już nie. Co o tym sądzicie? Czy będzie znacząca różnica w cenie felg jeżeli kupiłbym je do końca roku, albo tak jak planuje ? Czy czas zakupu w przypadku felg moze nie ma w ogole znaczenia ? Felgi jakie chce kupić to Sparco RTT 6x15 black
Jondi - 11 Lis 2014, 12:38

ceny moga podnieśc kiedy im sie podoba. faktem jest ze sezon na sprzedaż sie kończy wiec mogą być tańsze a w marcu sezon sie zaczyna wiec ida w górę
tak jak z nartami czy rowerami rowery kupuje sie w zimie a narty w lecie bo ceny lepsze :)

Daniel-88 - 11 Lis 2014, 12:45

Czyli rozumiem teraz jest najlepszy czas na kupno felg ? ; )
yoyo72 - 11 Lis 2014, 15:12

Sprzedam ci moje ;) 15/7/
MisiekT - 11 Lis 2014, 15:46

roznica w cenie niewielka (o ile jakakolwiek), a:
- mrozisz gotowke
- omina Cie nowości na 2015 - może cos fajniejszego trafisz
- będą Cie kusic non-stop

o ile nie zakładasz od razu, to dla mnie zakup bez sensu

jedynym prawdziwym plusem moglaby być dostepnosc - ale nie wybrałeś rzadkiego modelu, wiec nie bałbym się specjalnie

Jondi - 11 Lis 2014, 18:22

moim zdaniem teraz będzie taniej :) jak masz kasę i jesteś pewien że te konkretne chcesz to jaka to różnica kupić teraz czy w marcu?
AccessX - 11 Lis 2014, 19:15

MisiekT napisał/a:
omina Cie nowości na 2015 - może cos fajniejszego trafisz
Ale skoro teraz też kolega patrzy na cenę to wiadomo że w 2015 roku ceny będą jeszcze wyższe, niż obecne modele 2014, bo to jednak najnowsze modele felg.
Daniel-88 - 11 Lis 2014, 21:48

Przemyślałem sprawę i chyba się wstrzymam do wiosny. Felgi są już jakiś czas na rynku, może wejdą nowe modele, to te stanieją. innego modelu nie chce, napaliłem się na sparco RTT i koniec :)