|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - nie działa elektryczna szyba pasażera (przód)
arcz - 8 Lis 2014, 17:40 Temat postu: nie działa elektryczna szyba pasażera (przód) Witajcie !! U mnie pojawił się problem z przednią szybą od strony pasażera. nie działa jej opuszczanie i podnoszenie. Przełącznik wyczyściłem i nic. Prąd do przełącznika dochodzi - kontrolka się pali. Co dziwnego nie idzie również sterować szybą włącznikiem od kierowcy. Wcześniej stawiałem na przełącznik od strony pasażera, ale coś mi się wydaje, że to może być głębszy problem, bo przecież mógłbym sterować szybą od str. kierowcy. Może Wy macie jakieś pomysły, doświadczenia dot. w/w problemu? Z góry dziękuję za pomoc !!!!
yoyo72 - 8 Lis 2014, 21:34
Miałem to samo u siebie w MK3 (rozbierałem przyciski i takie tam) i w końcu przeczyściłem z prawej strony tą śrubkę co jest na słupku od przycisku co jak otwierasz drzwi to ci się zapala światło w środku i jak na razie szyba działa. Spróbuj może to u ciebie też zadziała. Powodzenia.
Parzych - 9 Lis 2014, 02:15
yoyo72 napisał/a: | w końcu przeczyściłem z prawej strony tą śrubkę co jest na słupku od przycisku co jak otwierasz drzwi to ci się zapala światło w środku | W MK6 nie ma takiej śrubki, tu za zapalanie się lampki i kontrolki na desce odpowiada bezpośrednio zamek w drzwiach, ten niewidoczny po zamknięciu drzwi... Może do silniczka nie dochodzi prąd, albo po prostu umarł...
arcz - 12 Lis 2014, 15:00
Dzięki za podpowiedzi!!! rozłożyłem dzisiaj bok drzwi, sprawdziłem silniczek - sprawny, okazało się, przyczyna tkwi faktycznie w przełączniku szyby (guzik podnoszenie opuszczanie). Przednie drzwi są zależne od siebie, jak wysiądzie przełącznik w drzwiach np pasażera to nie zadziała również ten od strony kierowcy.
|
|