|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - Kreci, ale nie odpali bez dodania gazu
Kazzimo_NH - 8 Lis 2014, 09:59 Temat postu: Kreci, ale nie odpali bez dodania gazu Witam!
Mam taki problem jak w temacie niezalenie od tego czy silnik jest zimny czy cieply, przy odpalaniu jest taki donosny (nie pasek) pisk cos takiego jak blow off. Odpalilem z tym odglosem moze z 4 razy i za 5 juz nie chial odpalic, co prawda krecil ale bez dodania gazu nie odpalil. A pod maska jak sie otworzy na wlaczonym slychac takie rzegotanie czego metalowego i nie chodzi mi o zawory. Rozrusznik byl robiony ok. 5 miesiecy temu chyba byl wlozony uzywany bo porzedni wg. nie chial krecic. Bardzo prosze o rady.
Pozdrawiam.
brewa7 - 9 Lis 2014, 21:21
a po dodaniu gazu odpala?
Kazzimo_NH - 10 Lis 2014, 06:58
tak
[ Dodano: Pon Lis 10, 2014 06:59 ]
dzisiaj odpaila normalnie ale byl ten odglos.
Nesor - 10 Lis 2014, 22:41
U mnie jest podobnie tyle ze nic nie strzela i nie puka . Podobno kwestia juz słabej kompresji
luki - 10 Lis 2014, 23:29
Co do ciężkiego odpalania bez dodania gazu to obstawiam czujnik położenia przepustnicy
Odnośnie "rzężenia" w trakcie pracy możliwe że która blacha albo wydech się tłucze, sprawdź tą nad kolektorem ssącym
brewa7 - 11 Lis 2014, 00:45
No właśnie miałem powiedzieć to samo co luki, TPS już pracuje ostatkiem sił więc czas na zmianę.
Kazzimo_NH - 11 Lis 2014, 09:08
jezeli chodzi o silnik to jest w idealnym stanie gram oleju nie wezmie ladnie pracuje itp.
brewa7 - 12 Lis 2014, 15:45
Tu nie chodzi o silnik tylko o układ elektryczny. Jak masz walniętego TPS-a to możesz mieć silnik prosto z fabryki a i tak nie odpali sam z siebie po przekręceniu klucza.
Kazzimo_NH - 13 Lis 2014, 10:08
teraz nie ma problemu z odpaleniem ale w momencie odpalenia jest taki dziwny odglos ktory opisywalem wyzej
brewa7 - 13 Lis 2014, 14:26
To poszukaj teraz, czy nic z układu wydechowego nie tłucze. Ewentualnie powiedz żeby ktoś odpalił a Ty czukiereczek pod maską skąd ten dźwięk. Może masz coś w misce olejowej i brzęczy, albo coś z rozrusznikiem? Na nie widzianego to tylko cyganka umi.
Kazzimo_NH - 14 Lis 2014, 18:40
Spoko rozumiem ze tak na czuja to mozna gdybac, ale teraz jak stalem na swiatlach i podkrecilem do 3rpm to pojawil sie ten odglos na 1 sec i potem znow probowalem i juz nic nie bylo.
|
|