Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - MK6 kontrolka ostrzegająca o oblodzeniu (śnieżynka)

djmarycha - 28 Paź 2014, 22:57
Temat postu: MK6 kontrolka ostrzegająca o oblodzeniu (śnieżynka)
Przed wymiana tarcz hamulcowych przy niskiej temperaturze włączała się kontrolka ostrzegająca o oblodzeniu (tak przynajmniej mi się wydaje) po wymianie tarcz hamulcowych przy niskich temperaturach już nie włącza się. Wobec powyższego mam pytanie gdzie znajduje się jakiś czujnik połączony z tą kontrolką. Być może został uszkodzony lub odpięty. Ewentualnie czy ktoś posiada informacje - schemat podpięcia tej kontrolki aby świeciła przy obniżonej temperaturze. Czy ktoś na forum jest wstanie pomóc w tym zakresie?
pawel182 - 30 Paź 2014, 10:39

Kontrolka zapala się chyba przy temperaturze ok 4 st C i w dół - poczytaj w instrukcji samochodu tam chyba powinno być to opisane. Pomiar brany jest z czujnika temperatury zewnętrznej - czujnik jest za przednim zderzakiem.
lmwolski - 30 Paź 2014, 15:18

od 0*C do 4*C- żółta, poniżej 0*C - czerwona. :)
djmarycha - 30 Paź 2014, 16:21

Sprawdziłem i nie posiadam czujnika temperatury, to w takim razie gdzie znajdę przewód aby podpiąć taki czujnik. Gdzie szukać, przy czym może się znajdować owy przewód?
Parzych - 27 Gru 2015, 22:10
Temat postu: MK6 kontrolka ostrzegająca o oblodzeniu (śnieżynka)
djmarycha napisał/a:
gdzie znajdę przewód aby podpiąć taki czujnik. Gdzie szukać, przy czym może się znajdować owy przewód?

Pod przednią belką (na środku) jest wtyczka w którą wpinasz czujnik... :ok:
djmarycha napisał/a:
Sprawdziłem i nie posiadam czujnika temperatury

A gdzie i w jaki sposób to sprawdziłeś :?: