Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK3] Jak wymontować fabryczne radio

FAREN - 23 Paź 2014, 13:32
Temat postu: [MK3] Jak wymontować fabryczne radio
Jak w temacie, w jaki sposób mam wyjąc fabryczne radio Forda z deski? Potrzebuje to zrobić dosłownie na moment żeby spisać numer seryjny a to z kolei jest mi potrzebne do odzsykania kodu do tego radia. Sztuczka z gwóździami i śrubokrętami nic nie daje - radio siedzi jak siedziało
kosa006 - 23 Paź 2014, 23:03

Kupujesz specjalne wyjmaki np. te: ALLEGRO. Wsadzasz w otwory odginasz i ciągniesz radio do siebie.
FAREN - 26 Paź 2014, 21:10

Dobra radio udało się wyjąć, kod odzyskany ale... Po wsadzeniu radia ponownie brak jest podświetlenia tablicy nawiewów, zegarka i symbolu podgrzewania tylnej szyby - po włączeniu tego ostatniego dioda w przycisku się świeci, pozostałe też funkcjonują normalnie tylko brak jest podświelenia. Co może być przyczyna? Czy może być tak że wszytsko to ma wspólną mase i przypadkowo ją uszkodziłem przy wkładaniu radia?
DemptD - 26 Paź 2014, 21:13

no jest taka możliwość, nikt z fusów nie wywróży nic - musisz wyjąć radio i sprawdzić czy kable całe bo wbrew pozorom kabelek łatwo przeciąć, a jak coś to wyjmij sterowanie nawiewem i sprawdź czy dochodzi prąd do wtyczki