|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK7] Lotka sport - montaż
kml2oo6 - 14 Wrz 2014, 18:20 Temat postu: [MK7] Lotka sport - montaż Witam!
Gdzieś z tylu głowy mam plany na wymianę oryginalnej małej lotki na tą z wersji sport/st (MK7). Mam kilka pytań właśnie odnośnie tej modyfikacji. Piszę tu gdyż nie znalazłem tematu odnośnie moich wątpliwości.
1. Czy te wszelakie lotki sport/st które są dostępne na Allegro (aktualnie okolice 270zł) są takie jak oryginalne wydawane przez forda (Krztałt, montaż) ? I czy pasują metodą pług&play? Ewentualnie gdzie warto się rozejrzeć?
2. Jak wygląda wymiana, czy mogę to zrobić we własnym zakresie? Wiem, że wielu z forumowiczów dokonywało tej operacji na swoich fieścinach gdybym mógł to proszę o jakiś dokładniejszy opis (tutorial ;>),
3. Spoilerki są dostępne w podkładzie. Czy ktoś wie ile mniej więcej wychodzi koszt lakierowania takiego elementu?
4. Czy trzecie światło stop z wersji standardowej lotki pasuje do lotki sport? (Pług&play) i czy przewody mają odpowiednią (wystarczającą) długość?
Będę wdzięczny za wszelkie info w tej sprawie pozdrawiam
michal77 - 14 Wrz 2014, 20:28
Instrukcja montażu
Parzych - 14 Wrz 2014, 22:04
kml2oo6, śruby montażowe w obu lotkach są w tych samych miejscach, montaż plug&play, najprościej kupić używaną w kolorze i po prostu wymienić, zamiast bawić się w nówkę zapodkładowaną... Tak zrobił Grzesiek w swojej...
kml2oo6 - 14 Wrz 2014, 23:37
Dzieki Michal77 za instrukcje, tylko tam na stronie 12 obrazek 11 mówi coś o wierceniu/powiększaniu otworu za pomocą wiertarki ... czy konieczne jest to wiercenie? ;o nie chciałbym niczego popsuć
no właśnieParzych, wiem, że najlepiej kupić w kolorze. Nawet szukałem takich w moim czarnym kolorze ale wszystko co do tej pory znajdowałem było w podkładzie albo w innych kolorach a nie ukrywam, że najwygodniej i najtaniej byłoby znaleźć już polakierowaną sztukę.. tylko pytanie gdzie?
Parzych - 15 Wrz 2014, 02:12
kml2oo6 napisał/a: | nie ukrywam, że najwygodniej i najtaniej byłoby znaleźć już polakierowaną sztukę.. tylko pytanie gdzie? | Na aledrogo, wystarczy uzbroić się w cierpliwość... Z tego co pamiętam, to Grzesiek niczego nie rozwiercał... Poczytaj TUTAJ
kml2oo6 - 15 Wrz 2014, 15:01
Muszę dorwać Grześka na pw czytałem jego temat niejednokrotnie
koniec końców będzie mi musieć wystarczyć póki co instrukcja, którą dostałem w tym temacie ponieważ już dziś zamówiłem oryginalną lotkę Fiesty ST/sport w czarnym kolorze na allegro . Sprzedawca mówi, że jej stan jest b. dobry, zobaczymy czy to się potwierdzi po wizycie kuriera . Mam nadzieję, że ingerencja lakiernika nie będzie mi do niczego potrzebna
[ Dodano: Wto Wrz 16, 2014 20:23 ]
Dziś nadjechał wyczekiwany przeze mnie kurier i przywiózł mi obiekt moich westchnień .
po rozpakowaniu zrobiłem zdjęcie:
Powiem szczerze, że od razu zabrałem się za wymianę ale napotkałem problem, który muszę usunąć . Okazało się, że przewód od trzeciego stopu oraz przewód spryskiwacza są za krótkie do spoilera sport...Nie dosięgają. Muszę jutro o ile będzie bezdeszczowa pogoda przedłużyć kabel zasilający STOP a także przedłużyć gumowy przewód spryskiwacza. Czy ktoś z podmieniających lotkę miał też taki problem?
[ Dodano: Czw Wrz 18, 2014 00:39 ]
Dziś zamontowałem lotkę i wygląda konkret najwięcej zabawy było przy przedłużaniu przewodów
mam póki co jedno zdjęcie:
janek80 - 12 Gru 2014, 09:03
dobrze rozwiązany jest ten montaż. W moim starszym C2 lotka jest przykręcana do szyby. By ją zamontować trzeba mieć specjalną szybę z dziurami.
|
|