Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Kilka pytań na temat MK4

dexster - 28 Sie 2014, 09:32
Temat postu: Kilka pytań na temat MK4
Hej
Wiem, że to co teraz napiszę może zaboleć niektórych użytkowników ale potrzebuję waszej pomocy :)

Startuję w Wrak Race i zdobyłem na złomie piękną fiestę mk4. Pali na rys, skrzynia działa jak marzenie ale nie jest kilka wad (np tylko zawieszenie prawie nie istnieje)

> Moje pytanie. Jak mogę i gdzie bezpiecznie odpiąć poduszkę powietrzną kierowcy?

> Auto nie mam manetek (te przy kierownicy) Co i jak zmostkować by zapalić światła oraz uruchomić wycieraczki.

> Czy to auto ma wyłącznik wstrząsowy? ( takie coś co odcina dopływ paliwa po uderzeniu) Wiem że fiat u honda wkłada takie coś do auto a ford?

Puff - 28 Sie 2014, 11:52

Na wyłączonym zapłonie odkręcić kluczem nasadowym (5,5 bodajże) 2 śruby z tyłu kierownicy, zdemontować poduchę, rozpiąć kabel. Można skręcić to wszystko z powrotem, nie wpinając kabla albo jeździć bez tego, wszystko jedno :)

Co do zespolonego - musiałbyś porozcinać instalację przy kostce zespolonego i łączyć to jakoś na guzikach czy coś.

Wyłącznik jest przy lewej nodze kierowcy :)

DemptD - 28 Sie 2014, 12:14

dexster, kraków czy katowice edyszyn? jak coś to my z Pufem będziemy na katowicach na koniec września to możemy pomóc w razie W i w miarę wiedzy :ok:
dexster - 28 Sie 2014, 12:51

http://zlomowisko.info/tor.zlomowisko.info.php

To jest koło Pszczyny

Wyłącznik wystarczy zmostkować?

Marcin - 29 Sie 2014, 19:47

sterownik od poduch jest nad schowkiem pasażera, z tego co pamiętam jest dostęp do wtyczki
Puff - 29 Sie 2014, 20:00

Marcin - a nie pomiędzy nogami kierowcy i pasażera, za poprzeczkami deski rozdzielczej?
Peedro - 29 Sie 2014, 21:42

Pufcio, Marcin dobrze gada, bo sam wywalałem całe ustrojstwo związane z poduchami :)
Puff - 29 Sie 2014, 21:51

Cholera, to mk4 i mk5 muszą mieć inaczej, bo u mnie jest tam, gdzie opisałem... O_o