Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Problemy z zegarkiem i kostką radia.

mario3991 - 9 Sie 2014, 14:36
Temat postu: Problemy z zegarkiem i kostką radia.
Nie dawno zrobiłem zwarcie po przez pomyłkę kabli przy wzmacniaczu zamieniłem miejscami GND (masę) z REMOTE (pobudzenie) i przez to spaliłem coś w radiu oczywiście wzmaka ale to już ogarnąłem. Teraz zauważyłem że nie ma podświetlenia w zegarku i nie działają wgl przyciski żeby zmienić godzinę. Wiem że światełko w kabinie radio i zegarek jest ze sobą zespolone na jednym bezpieczniku ale on jest cały bo sprawdzałem. Aha i jeszcze jedno pobudzenie do wzmacniacza miałem podłączone do oryginalnej kostki od radia gdzie +12 pojawiało się po przekręceniu kluczyka na zapłon, a teraz jak sprawdzałem to lipa nie ma wgl żadnego napięcia.

Aha i czy ktoś mógł by mi rozpisać kostkę od zegarka w których pinach powinno być napięcie i kiedy bo chcę sprawdzić czy jest to wina zegarka czy instalacji w samochodzie.

pmbmn - 9 Sie 2014, 15:23

Ja w swojej MK3 miałem podobnie nie działało podświetlenie zegarów i zegarka i miałem pod lewe pozycję te podświetlenie. Sprawdź bezpieczniki świateł pozycyjnych
mario3991 - 9 Sie 2014, 16:39

Jest cały sprawdziłem teraz na wszelki wypadek wszystkie
DemptD - 10 Sie 2014, 21:10

bezpiecznik sprawdzałeś na oko czy miernikiem czy wymieniłeś?
Freeman - 10 Sie 2014, 21:20

Ale rozumiem, że zegarek czas wyświetla? Możliwe, że poprost coś w elektronice padło.
mario3991 - 11 Sie 2014, 19:52

Czas wyświetla