|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Opadające szyby
The_Game - 4 Sie 2014, 22:08 Temat postu: Opadające szyby Witam!
Mam problem w swojej Fieście MK6 z roku 2003 w wersji 5D. Od dłuższego czasu zauważyłem, że tylne szyby opadają na 0.5cm może mniej. Nie jest to duże, ale zapewne większość z Was (jak nie wszyscy) wiedzą jak się w takich warunkach jeździ, gdy coś szumi. Ja wiem jak z drzwiami się obchodzić, niestety moi pasażerowie nie. W większości są to starsze osoby, które myślą, że jak auto nie jest z najwyższej półki to drzwi trzeba zamykać jak kiedyś w maluchach. Stąd też domyślam się, że jest to zasługa mocnego trzaskania, jeśli się mylę bardzo proszę o wszelkie info. Może ktoś rozbierał te drzwi, wie jak to wygląda od środka. Bardzo proszę o pomoc, mam teraz trochę wolnego i mógłbym coś podłubać.
Pozdrawiam serdecznie!
AccessX - 4 Sie 2014, 22:22
A słuchaj, jak dociągasz "wajchą" okna do góry to one się trzymają "topu" czy od razu ujeżdżają te 0.5cm w dół? Czy dopiero po mocnym pieprznięciu drzwiami ?
The_Game - 4 Sie 2014, 23:24
One opadają po jakimś czasie a zamknąć je można do samego końca.
Michal85 - 30 Gru 2016, 21:58
Przyłączam sie do pytania. Udało sie rozwiązać problem?
Mój znajomy ma to samo po pewnym czasie jeżdzenia po dziurawych drogach szyba troche sama opada trzeba podnieść i po pewnym czasie to samo od drgań
|
|